„Никой не може да ни каже дали да бъдем част

...
„Никой не може да ни каже дали да бъдем част
Коментари Харесай

Каракачанов: Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не

„ Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не”. Това съобщи Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността в предаването „ Офанзива " по Нованюз по отношение на апела на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни.

„ Това не е нито провокация, нито опасност за националната ни сигурност. Това е част от огромния пазарлък, който Съединени американски щати и Русия започнаха от 10 януари тази година за това кой какви гаранции ще даде на другия за това, че неговите ползи в района на Източна Европа няма да бъдат накърнени”, разяснява още някогашният боен министър.

„ Играта е доста по-сложа. За страдание, тук се включиха дежурните папагали, русофили и американофили. Едните започнаха да изясняват по какъв начин ще водим война против Русия, другите пък – че Русия е гнусен агресор и ние като най-правоверни членове на НАТО би трябвало да сме на първата фронтова линия. Това са нелепости. Война няма да има. Това е конфликт, при който просто едни пластове се разместват, с цел да съществуват някакви стратегически ползи на тези две държави”, уточни Каракачанов.

По думите му българската позиция по отношение на изявлението на Русия е била съответна до толкоз доколкото България е суверенна страна. „ Българската страна и българският народ са решили, че ще бъдат част от НАТО и Европейски Съюз. Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не. Това си е наша суверенна работа”, сподели Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

„ Подобно на други европейски страни България би трябвало да държи позицията, че би трябвало да се изчерпят безусловно всички средства и способи за търсене на спокойно решение въз основата на договаряния и взаимни отстъпки”, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР