Никой не може да каже за ваканцията на учениците докога

...
Никой не може да каже за ваканцията на учениците докога
Коментари Харесай

Фандъкова: Никой не може да каже за ваканцията на учениците

Никой не може да каже за ваканцията на учениците докога ще продължи по този начин. Добре е, че МОН и учителите се проведоха да организират онлайн образование. Това сподели пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Учениците и детскките градини не работят до 29 март съгласно заповедта на здравния министър за ограниченията за органичаване разпространяването на ковид у нас. Извънредното състояние е оповестено до 13 април. Според членове на държавното управление обаче, обрисува се то да бъде удължено.

Попитана по какъв начин ще подсигури работната седмица от на следващия ден за работещите, които идват в София от обитаемоте места наоколо, кметът Фандъкова сподели, че сигурно ще има усложнение поради опашките по КПП-тата.

Йорданка Фандъкова насочи зов към всички жители и служителите на реда да се съблюдава този режим, който е сега. Аз съм последовател на най-строгите ограничения. Такива, които могат да се наложат в града. Карантината се ползва от министъра на опазването на здравето, само че аз вземам участие и декларирам своята позиция изрично, съобщи Фандъкова.

Попитана дали ще затвори подстъпите към планината, каквото предложение сподели час по-рано, че ще насочи ръководителят на Оперативния щаб на брифинг във ВМА, Фандъкова съобщи: Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да благодаря на всички жители, които съблюдаваха апелите и възбраните. На Витоша и Панчарево обаче имаше доста хора. София е огромен град. Недопустимо е поради хора, които не са задоволително виновни, да страдат виновните. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР