Никой не може да даде прогноза кога ще бъде взето

...
Никой не може да даде прогноза кога ще бъде взето
Коментари Харесай

Евродепутат: Отлага се присъединяването ни към Шенген

Никой не може да даде прогноза по кое време ще бъде взето решението за присъединението на страната ни към Шенген. По всяка възможност ще има ново отсрочване под претекст мигранския напън.Това съобщи евродепутатът Андрей Ковачев пред Нова телевизия.
Според него някои се аргументират с това, че политическата обстановка в страната е нестабилна и няма държавно управление.
" Това не може да бъде мотив. В Нидерландия повода да ни отхвърлят участието е публичното мнение. За нас най-лошият сюжет е делене на страните в Европейски Съюз по тематиката с присъединението ни в Шенген.
Актьорите се сменят, само че се вижда, че има политическо отвращение в някои от страните да се присъединим към Шенген.
Досега смятахме, че единствено Нидерландия е казусът. Сега се вижда, че и Австрия е срещу. Според тях повода е, че има по-висок миграционен напън и аргументът им е външнополитически ", изясни Ковачев, представен от " Банкер ". В последните дни обаче стана ясно, че с изключение на Виена и Амстердам, и Стокхолм е с запаси към София. 
Той опроверга изказванията, че присъединението ни към Шенген ще отприщи по-сериозна бежанска вълна. Андрей Ковачев твърди, че това изобщо не е по този начин, защото отговорността по опазването на външните граници на Европейски Съюз е общосолидарна.
Според евродепутата с влизането в Шенген капиталовият климат ще бъде усъвършенстван и ще бъдем доста по-привлекателна бизнес дестинация. По думите му Шенген би бил доста огромно облекчение за българския бизнес поради неналичието на транспортни формалности и премахването на границите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР