Никой не може да бъде сигурен, че мрежата за влияние

...
Никой не може да бъде сигурен, че мрежата за влияние
Коментари Харесай

Съдия Атанаска Дишева: Обяснението за зависимостите в правораздавателната система е детинско

Никой не може да бъде сигурен, че мрежата за въздействие върху магистрати, която стана известна към убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, е единствената. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria арбитър Атанаска Дишева, член на Висшия правосъден съвет. 

" Имаме подозрение, че съществува повече от един кръг на зависимости ", добави тя. По мнението й посоките на това въздействие са две - или бързо кариерно развиване, или подтискането му. 

Според нея обяснението, което е обещано за тези зависимости е било " детинско и не изключително безапелационно ". 

" Двама души - така наречен Пепи Еврото и Мартин Божанов, няма данни да са работили взаимно, напълно разумно е да се допуска, че е повече един кръг на въздействие или зависимости ", сподели тя. 

" Убедена съм, най-малко от вчерашния спор, че членовете на съдийската гилдия към Висш съдебен съвет, най-малко тези, които участваха през вчерашния ден, ще поставим всички старания и всички пълномощия ще употребим, с цел да участваме в събиране на информация, на разбори и на инспекции ", заявява Дишева. Според нея сферата на въздействие на Мартин Божанов " надалеч не се е свеждала единствено до досъдебното произвеждане ".

Целия диалог във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР