Никой не може, бил той актьор, режисьор, стенограф, работещ в

...
Никой не може, бил той актьор, режисьор, стенограф, работещ в
Коментари Харесай

Принуждавани ли са актьори да излизат на сцената на закрито - не и според Банов

„ Никой не може, бил той артист, режисьор, стенограф, работещ в държавните културни институти, да бъде принуден да прави активност все още “, сподели културният министър Боил Банов по време на петъчния парламентарен надзор.
Той отговори на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов по отношение на провоепидемичните ограничения в театрите и това, че
„ Ако имате сигнали за някой, който е бил заставен, принуден, срещу своето предпочитание да подпише декларация, да излезе на сцената или да работи, апелирам предайте ми ги, персонално ще взема отношение “, сподели още министър Банов.
Към момента рекомендациите на културното министерство да се играят най-вече моно спектакли или такива с малко актьори.
За времето на изключително състояние не се прави преизчисление на полагаемата дотация на държавните културни институти в региона на театралните изкуства, означи още министър Банов.
Методиката на държавно подкрепяне ще стартира още веднъж, когато един институт доближи равнищата си за съответния месец за миналата година, а не за цялата предишна година, посочи още той.
" Когато някой институт доближи за съответния месец, да вземем за пример за септември или октомври, когато към този момент се надяваме ще стартира естественият развой и връщането на феновете в салоните, това ще бъде знак, че са се нормализирали нещата и ние този институт можем да го преминем на методика.
Всичко това е направено с оглед непоклатимост, сигурност и опция за развиване без да има разтърсване в системата. Тази година няма да се взема за базис. Голямата ни цел е да съхраним работещите в театралните изкуства и да съхраним изкуствата ", сподели още Банов.
По време на парламентарния надзор бе наранена и тематиката за положението на постройката кино " Модерен спектакъл " в столицата, която се намира на бул. " Мария Луиза ". В последните месеци тя все по-силно се разрушава, като падат елементи от мазилката на постройката, а тя е със статут на монумент на културата. Министерство на културата е поискало от притежателите на постройката да се укрепи фасадата, като още от 2017 година е направено искане да се увеличи статутът й в такава с национално значение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР