Никой не ми е искал оставката. Това е мой акт

...
Никой не ми е искал оставката. Това е мой акт
Коментари Харесай

Зам.-министър си купил по-евтин апартамент, защото било по-шумно и му е втори от Артекс

Никой не ми е желал оставката. Това е мой акт – не съм разговарял нито с Бойко Борисов, нито с Валери Симеонов (бел. ред. – Първанов е кандидатура на НФСБ за държавното управление, против която имаше митинги на всички работодателски организации), нито с който и да е различен. Така към този момент някогашният зам.-енергиен министър Красимир Първанов разяснява отдръпването си от третото държавно управление на Бойко Борисов поради абсурда " Апартаментгейт ".
Като причина за оставката, Първанов уточни " морала на политиците ", който бил не думи, а дейности.
По думите на Първанов той решил да си купи жилище на ул. " Тинтява " в столичния квартал " Изток ", където и в този момент живее, само че малко по-нагоре, тъй като следил градежа като отивал на работа, а и първото му жилище на същата ул. " Тинтява " било купено отново от " Артекс ". В персонална сделка се уговорихме за недодялан градеж – 650-700 евро на квадрат , продължи някогашният зам.-министър пред Нова телевизия. Той посочи, че се е виждал с един от притежателите на " Артекс " – арх. Пламен Мирянов, само че в действителност диалозите били водени в специфичния отдел на компанията за продажби. Това е второ жилище, което закупувам от " Артекс ", а и шумът при него е по-силен поради близостта на бул. " Цариградско шосе ", има да се вършат и довършителни работи , даде причини Първанов за по-ниската цена.
На въпрос дали в случай че Първанов е бил на друга позиция, " Артекс " е нямало да се съобрази и да му понижи цената, той изрази убеденост, че позицията му нямало да докара до друго държание на строителната компания. Това е действителната цена за жилището, нямам доплащания, сподели още Красимир Първанов.
Като зам.-министър на енергетиката нямам допирни точки с " Артекс ", която е строителна компания, акцентира Първанов. До ден-днешен не знам кой е купувал в постройката, в която купих аз – не си познавам комшиите, добави някогашният зам.-министър. Не съм знаел, че се оформят някакви групи, на които се дават " така наречен преференции ". Чист съм пред съвестта си, безапелационен е Първанов.
Това са едни пикантерии, които се вадят с ясното схващане да се дестабилизират идните европейски избори, даде своята позиция за целия скандал " Апартаментгейт " Красимир Първанов. А на съответен въпрос с какъв брой пари излиза от политиката, той разяснява, че през тези години е имал и частен бизнес.
АЕЦ " Белене "
Относно прословутия анекс 12 към контракта за АЕЦ " Белене ", поради който България беше наказана от Русия да заплати 620 млн. евро и да де факто с тях да заплати и да вземе два реактора от " Атомстройекспорт ", Първанов разгласи, че още през 2008 година бил подписан анекс 8 по отношение на оборудването за централата. Категорично моят автограф не задължаваше България в период от 3 месеца да завърши контракта за доставка. С подписа ми единствено се удължаваше периода за приемане на подготвени уреди, стана ясно от думите на Първанов, който дефинира като неверна стъпка замразяването на плана " Белене ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР