Никой не иска да стане депутат на мястото на Делян

...
Никой не иска да стане депутат на мястото на Делян
Коментари Харесай

Никой не иска да стане депутат на мястото на Делян Добрев

Никой не желае да стане народен представител на мястото на Делян Добрев, който влезе в Народното събрание от Хасково и подаде оставка като депутат на 9 април.  Тя бе гласувана ден по-късно. 

Следващите в листата за парламента Валентин Сарандиев Ангелов, Жечо Дончев Станков, Ангел Иванов Кунчев и Бони Райкова Петрунова са отказали да станат депутати, излиза наяве от решение на ЦИК, оповестено на уеб страницата на комисията. 

С писмо от 10 април Председателят на Народното събрание уведомява Централната изборна комисия, че са прекъснати пълномощията на народния представител Делян Александров Добрев, определен от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, и моли ЦИК да разгласи за депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски. Към писмото е приложено Решение на Народното събрание от 10 април 2019 година за предварително преустановяване на пълномощията на Делян Александров Добрев като депутат от Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски.

Преди произнасянето на Централната изборна комисия с решение за оповестяване на депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет избирателен регион – Хасковски, в ЦИК са постъпили следните претенции:

Заявление с вх. № ЕП-10-37/23.04.2019 година от Валентин Сарандиев Ангелов, идващият претендент за депутат от кандидатската листа на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, в създадените на 26 март 2017 година избори за народни представители под № 6 в оповестения според Решение № 4685-НС от 31 март 2017 година лист Б, с което декларира и заявява, че не желае да бъде разгласен за определен за депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски.

Заявление с вх. № ЕП-10-35/23.04.2019 година от Жечо Дончев Станков, идващият претендент за депутат от кандидатската листа на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, в създадените на 26 март 2017 година избори за народни представители под № 7 в оповестения според Решение № 4685-НС от 31 март 2017 година лист Б, с което декларира и заявява, че не желае да бъде разгласен за определен за депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски.

Заявление с вх. № ЕП-10-36/23.04.2019 година от Ангел Иванов Кунчев, идващият претендент за депутат от кандидатската листа на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, в създадените на 26 март 2017 година избори за народни представители под № 8 в оповестения според Решение № 4685-НС от 31 март 2017 година лист Б, с което декларира и заявява, че не желае да бъде разгласен за определен за депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски.

Заявление с вх. № ЕП-10-38/23.04.2019 година от Бони Райкова Петрунова, идващият претендент за депутат от кандидатската листа на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, в създадените на 26 март 2017 година избори за народни представители под № 9 в оповестения според Решение № 4685-НС от 31 март 2017 година лист Б, с което декларира и заявява, че не желае да бъде оповестена за определена за депутат от листата на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски. 

Централната изборна комисия приема, че гореописаните заявки, с които лицата вършат искане и заявяват, че не желаят да бъдат обявявани за народни представители от кандидатската листа на Политическа партия „ ГЕРБ “ в Двадесет и девети избирателен регион – Хасковски, по своята същина съставляват претенции от лицата да не бъдат обявявани за народни представители от региона, за който са подадени заявките, изясняват от ЦИК. 

Следващият в листата е Митко Полихронов, зам.-председател на общинския съвет в Хасково. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР