Никой не иска да купи къщата за гости на чалга

...
Никой не иска да купи къщата за гости на чалга
Коментари Харесай

Никой не иска къщата на Милко Калайджиев

Никой не желае да купи къщата за посетители на чалга звездата Милко Калайджиев. Имотът му в свиленградското село Мезек беше иззет за задължения и пуснат за продажба от Националната организация по приходите (НАП), само че поради мижав интерес търгът пропада.

Тайното наддаване за първокласната двуетажна постройка на изпълнителя на " Я елате, пиленца, при батко " беше планувано за 15 май, а стартовата цена за къщата бе 600 000 лева

" Продажбата на парцел и къща за посетители за различен селски туризъм в село Мезек, разгласен посредством търг с скрито наддаване по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс за дата 15 май 2023 година, от обществен реализатор при Териториална дирекция на НАП-Пловдив, офис Хасково, не е осъществена. Причината за това е неналичието на постъпили оферти за присъединяване в търга до оповестения краен период за подаването им, а точно 5 май 2023 година ", заяви Диана Пусалска, специалист връзки от данъчната организация под тепетата.

В края на 2019 година беше оповестено, че къщи за посетители у нас ще би трябвало да върнат общо 46,4 млн. лева като резултат от инспекцията на Държавен фонд " Земеделие " на всички обекти, които са направени с европари по програмата за развиване на селските региони за интервала 2007-2013 година. Вследствие на тази инспекция беше оповестено, че Калайджиев също би трябвало да върне към 304 000 лв. за несъблюдение на бизнес проекта. След като Милко отказал да даде парите, парцелът му бил конфискуван.

Певецът описа, че е изтощен от разправии с държавни институции и няма сили да води повече каузи против тях.

" Не ме интересува и не желая да знам какво се е случило на този търг. Отписал съм къщата за посетители и не мога да си отравям нервите с нея. Да вършат каквото желаят ", безапелационен е пред " България Днес " именитият артист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР