Никой не иска да има нарушено зрение, въпреки това почти

...
Никой не иска да има нарушено зрение, въпреки това почти
Коментари Харесай

10 причини за загуба на зрението, за които е по-добре да научите, докато сте млади

Никой не желае да има нарушено зрение, все пак съвсем всички вършим неща, които вредят на нашето зрение. Ето кои ежедневни привички могат да доведат до утежняване на зрението:

1. Използваме еднакъв козметичен артикул прекомерно дълго

Офталмолозите предлагат да сменяте гримовете си за очи на всеки 3 месеца. Причината е елементарна: натрупват се бактерии, които могат да причинят зараза.

2. Ядем прекалено много пшеница

Пшеницата води до повишаване на равнищата на инсулина в организма. Според учените това може да докара до разпъване на очната ябълка, което е причина за късогледство. И макар че откривателите се съмняват, че пшеницата е повода, заради която има толкоз доста незрящи хора в света, те потвърждават, че това несъмнено визира очите ни.

3. Използваме капки за очи без рецепта

Ако сте почнали да употребявате капки за очи без рецепта, това значи, че постоянно изпитвате дискомфорт в очите си. Капките обаче ни дават единствено краткотрайно облекчение.

Тъй като капките няма да ви оказват помощ с действителния проблем, предлагаме ви да посетите експерт, преди да употребявате каквито и да е капки за очи.

4. Не пием задоволително вода

Ако пием по-малко от 8 чаши вода дневно, тялото ни стартира да страда от дехидратация. Това води до ниско произвеждане на сълзи, тъй че очите ни стават сухи.

5. Не носим слънчеви очила през зимата

Лекарите предизвестяват, че ултравиолетовата светлина, която се отразява от леда и снега, може да стане причина за по този начин наречената снежна слепота. Симптомите са отичане, двойно виждане и насълзени очи. Ето за какво лекарите предлагат носенето на слънчеви очила даже през зимата.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР