Никой не е в безопасност в мрежата! Това ни казва

...
Никой не е в безопасност в мрежата! Това ни казва
Коментари Харесай

Сексуално изнудване, чатове, детска експлоатация – новият бг филм “Киберпрестъпност” разкрива опасното лице на интернет

Никой не е в сигурност в мрежата! Това ни споделя новият български филм “Киберпрестъпност ”, в който с изключение на съзвездието от превъзходни артисти, спортисти и публицисти, вземат участие и …. същински ченгета от ГДБОП, отпред с Александър Велев - контрольор в дирекция „ Киберпрестъпност ” и командирован народен специалист към “Европол ”.

 

Случайните запознанства в приложенията, публикуването на палави фотоси, сантименталните чатове и даже сякаш почтени тагове от известни местоположения могат да ни вкарат в злокобен капан на гонене, изнудване и злепоставяне, описват идейните генератори на продукцията - режисьорът Атанас Михайлов и контрольор Велев, с помощта на който е осъществен сюжетът.

 

“Проучванията демонстрират, че на всеки 37 секунди се прави по едно интернет закононарушение някъде по света ”, споделя инспекторът, повдигайки завесата на кино лентата. По думите му, кибер закононарушенията могат да се групират в 15 разнообразни видове и категории, част от които са наранени и във кино лентата.

 

“Историите са действителни, това са случки от нашето всекидневие и закононарушения, които ние в дирекция “Киберпрестъпност ” на ГДБОП сме разследвали и разкривали ”, споделя Велев, уточнявайки, че единственото, което остава прикрито от фена са действителните самоличности на жертвите. Ето за какво въпросите са леко видоизменени и доукрасени, запазвайки обаче ужаса на хората, минали през пъкъла на мрежата.

 

“Засягаме тематиката за педофилията, половата употреба, учебният гнет, злоупотребата с персонални данни, кражбата на имейли, кражбата на банкови сметки - доста заболели тематики, в които хората биха могли да разпознаят себе си. Най-важното е обаче, самото обръщение – хората да схванат какво би трябвало да създадат, когато им се случи киберпрестъпление “, изясни и режисьорът Атанас Михайлов, който притегля към идеята на продукцията обичани лица от дребния екран като Ники Кънчев, Тервел Пулев, както и юрист Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев,Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян и киберченгето Явор Колев.

 

Освен превъзходен в кинематографично отношение, " Киберпрестъпност " има значимата задача да бъде и образователен материал, когато чиновници на ГДБОП беседват с възпитаници в учебните заведения и им коментират заплахите от пребиваването в интернет.

 

„ Основната цел на кино лентата е да накара хората да се замислят и да ги образова. Когато започнахме да снимаме кино лентата, дружно с Александър Велев – контрольор в дирекция „ Киберпрестъпност “, задачата ни беше и към момента е такава – да бъде публикуван във всички учебни заведения и държавни институции освен в България, а и в цялата Европа. Да служи като обучителен инструмент на хората, които се занимават с предварителната защита на децата от киберпрестъпления “, сподели Михайлов и добави, че в хода на фотосите, филмът от късометражен се е трансформирал в пълнометражен, защото толкоз „ заболели “ истории няма по какъв начин да бъдат разказани за малко време.

Наред с одобрени имена в киното, в “Киберпрестъпност ” изгряват и доста млади артисти от Киноакадемията за гении, които придават бляскавост, цялост и достоверност на лентата, т.к тя е ориентирана точно към най-младите, които са чести жертви на закононарушения онлайн.

Сред най-зловещите подиуми е тази със 70-годишен педофил, който си чати с ученичка, прикрит зад анонимността на профила си. Повече пикантност в сюжета внася и историята на корумпирана дама от високите етажи на политиката, която пада в личния си капан и също става жертва на изнудване и операции. Не са подминати и погрешните съпрузи, чиито палави фотоси и разговори в приложенията попадат в ръцете на кибер изнудвачи.

 

Предпремиерата на “Киберпрестъпност ” се състоя на 9-ти февруари, а от 16-ти филмът ще бъде по кината, приканвайки колкото се може повече хора от всички възрасти да го гледат, тъй като единствено информираността може да ни отбрани, споделиха основателите на продукцията контрольор Александър Велев и режисьора Атанас Михайлов.

Автор: svobodnoslovo.eu

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР