Никой не е спечелил парламентарните избори – това е доминиращото

...
Никой не е спечелил парламентарните избори – това е доминиращото
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: За българите изборите са без победител

Никой не е спечелил парламентарните избори – това е преобладаващото мнение измежду участниците в измежду национална извадка от 831 пълнолетни българи.

Това е мнението на 41,7% от запитаните, до момента в който двойно или съвсем двойно по-малко са тези, съгласно които ГЕРБ завоюва (19,8%) или пък са спечелили всички, оповестили се против партията на Бойко Борисов (26,5%).

Като цяло, доволните от резултатите на изборите (43,8%) са по-малко от недоволните (52,8%), само че въпреки всичко над половината интервюирани дефинират вота като почтен.

Какво следва?

Според цели 56,2% от запитаните е по-добре да се сформира ново държавно управление, въпреки и с взаимни отстъпки. В същото време, обаче, над две трети от запитаните са на мнение, че в този парламент ще може да се сформира нов кабинет.

Опцията ГЕРБ и Слави Трифонов по-скоро отблъсква – 28,1% са „ за “, само че 68,2% са „ срещу “. Привържениците на ГЕРБ, да вземем за пример, са „ за “, само че тези на Има Такъв Народ – „ срещу “.

Слави да направи държавно управление с всички против ГЕРБ? Отбелязва се превес на подкрепящите сходна опция: 54,5% са „ за “ против 40,4% „ срещу “, пишат създателите на проучването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР