Никой не е питал българите за влизането в НАТО. След

...
Никой не е питал българите за влизането в НАТО. След
Коментари Харесай

Марешки: Никой не е питал българите за влизането в НАТО

" Никой не е питал българите за влизането в НАТО. След 14-годишно участие в НАТО, съгласно думите и на президента, и на военния министър, армията е в тотална съсипия и в неспособност да извършва своите функционалности. Ако това е наследството от нашето 14-годишно партньорство, не е ли време да преразгледаме това наше участие и да забележим дали няма по-добри решения. " Така водачът на партия " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки изясни концепцията си за референдум за излизане от НАТО.
" Българският народен интерес не е пазаруването на 8 самолета, които на следващия ден няма кого да пазят, тъй като България се стопява, а за политики за младите българи. ", добави още той.
" Със 100 милиона лв. от тези 4-5 милиарда, които желаят да дадат за 8 самолета, може да се направи държавна верига от бензиностанции, която да оставя във всяко едно семейство сред 1000 и 5000 лева годишно ", означи водачът на „ Воля”.
" Чуваме, че Борисов, финансовият министър и Корнелия Нинова, уповавам се, че от името на Българска социалистическа партия, споделят, че тези 4-5 милиарда не би трябвало да се дават за самолети и танкове. За нас ще е чудно, откакто ГЕРБ, Българска социалистическа партия и ние сме срещу, кой може и на каква цена ще прокара тези ползи ", уточни зам.-председателят на Народното събрание.
" Ако въпреки всичко 4-5 милиарда бъдат гласувани за въоръжаване, ние ще застанем отпред на огромни протестни дейности и ще желаеме оставката на военния министър ", предизвести той.
Марешки сложи оценка " 4 и нещо, 4,50 " за кабинета " Борисов 3 " за първата година от мандата му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР