Никой не е печелил от политически сблъсъци в парламента. Ако

...
Никой не е печелил от политически сблъсъци в парламента. Ако
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Служебният кабинет пак ще е предлаган от президента, но през задната врата

Никой не е печелил от политически конфликти в Народното събрание. Ако има някой, който би завоюва и най-малко не би изгубил, е този, който стои в профил. Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

Според него се търси привличане на вниманието върху някои въпроси, само че няма да произтече нещо " кой знае какво " като политическа последица от тази акция в Народното събрание.

Димитър Ганев разяснява поправките в Конституцията в частта им за служебното държавно управление, като съобщи, че не може да се прави закон за човек, имайки поради президента Румен Радев: 

" В случая даже не се прави закон за човек, а се прави конституционна промяна за съответен проблем.... Служебното държавно управление е основано за форма на решение на политическата рецесия. Институт, който да приложи някакъв преход, в който да се стабилизира обстановката в политически проект. Това, което се прави сега, е по-скоро да се утежни политическата обстановка и да се удължи политическата рецесия ".

Политологът заключи, че след измененията в Конституцията отново ще има кабинет, препоръчан от президента, само че през задната врата:

" Ще би трябвало Конституционният съд да излезе със мнение дали това не е от компетенциите на Велико национално заседание ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР