Никой не е чувал за хората от работната група за

...
Никой не е чувал за хората от работната група за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Управляващите са жалки

" Никой не е чувал за хората от работната група за плана на български закон " Магнитски ". Много рисково е, че на някой му е минало през главата такова нещо. Това ли е смяната, която виждат? Това е най-мракобесното нещо, което съм чела. Срамно е ". Това съобщи някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева в предаването " Офанзива " по NOVA NEWS.

Тя счита, че ще има предварителни избори. " Управляващите са жалки, каквато и нелепост да създадат, се оправдават с ГЕРБ. Няма връзка сред партията ни и компаниите, проверяващи по границата. Договорът е стартират по време на служебното държавно управление и приключен по време на това. Опитват се да се оправдаят за хаоса по границата ", означи Захариева.

Според нея хората към този момент не обръщат внимание на властта, а желаят решения. " Не се желае с видеообръщение КСНС. Не беше съветвано и с парламентарните партии, а и съдружните сътрудници бяха сюрпризирани. Ако има подобен съвет, ГЕРБ ще взе участие ", разяснява тя.

Относно 1 януари 2024 година като дата за приемане на еврото Захариева показа, че при понижената прогноза за стопански напредък и продължаващото изтегляне на нови задължения, това е нереалистично. " Нулевата взаимозависимост от съветски газ въобще не е вярна. Получаваме 30% по-скъп съветски газ посредством медиатори ", разяснява някогашният външен министър.

По думите ѝ евентуално властта ще забави изборът на нов Висш съдебен съвет, поради отвращение да се приказва с опозицията. " Коалицията не може да се разбере за нищо. Имам подозрения, че ще съумеят да създадат своя избор. Страната няма по какъв начин да остане без Висш съдебен съвет, другояче ще се блокира работата на правосъдната система ", уточни тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР