Никой не бива да бъде лишаван от свобода за това,

...
Никой не бива да бъде лишаван от свобода за това,
Коментари Харесай

ООН и Западът призоваха Москва да освободи осъдения руски опозиционер Мурза

" Никой не трябва да бъде лишаван от независимост за това, че упражнява човешките си права, и аз приканвам съветските управляващи да го освободят неотложно. Докато е арестуван, към него би трябвало да се отнасят човешки и да зачитат достолепието му ", се споделя в изказване, изпратено до медиите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Постановената против опозиционния водач присъда " е още един удар по върховенството на закона и гражданското пространство в Руската федерация ", добави той.

Тюрк упрекна Москва, че съди Кара-Мурза " по обвинявания, които наподобява са свързани със законното практикуване на правото му на независимост на мнение, изложение и сдружаване, в това число обществената му рецензия на въоръженото нахлуване на Руската федерация против Украйна ".

Европейският съюз осъди " шокиращо тежката " присъда от 25 години затвор, издадена на съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза след развой, който съгласно Брюксел е политически.

" Скандално тежкото правосъдно решение за следващ път показва злоупотребата със правосъдната власт за оказване на напън върху деятели, правозащитници и всеки глас, който се опълчва на противозаконната нападателна война на Русия против Украйна ", се споделя в изказване на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

" Съветът на Европа е напълно взаимен с господин Кара-Мурза и приканва за незабавното му освобождение ", съобщи генералният секретар на Съвета Мария Пейчинович-Бурич.

Кара-Мурза е жертва на " засилената репресивна акция " на съветското държавно управление, съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател, като назова присъдата " политически стимулирана ". " Подновяваме апела си за освобождението на Кара-Мурза, както и на повече от 400-те политически пандизчии в Русия ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР