Никой не би си и помислил, че може да се

...
Никой не би си и помислил, че може да се
Коментари Харесай

Армията цензурира Лепа Брена, забранява ѝ клип!

Никой не би си и помислил, че може да се забрани Лепа Брена да бъде слушана и гледана. Да, но не, както е споделил изтъкнат български публицист.

Брена, една от най-големите звезди на някогашна Югославия, обаче, е била цензурирана. Близо за 30 години неин видеоклип не е виждал екран, откакто през 1996 година армията на СФРЮ издава заповед той да бъде свален от ефир, написа Телеграф.

В пика на известността си през 90-те години на предишния век, балканската звезда записва огромен брой атрактивни видеоклипове , които печелят публиката безапелационно.

Едно видео, записано от певицата, обаче, наподобява спорно и тогавашната югославска войска не го харесва. Генералният щаб желае излъчването на екранната версия на песента „ Ljubav je “ от 1996 година, написана от Деян Миличевич, да не се излъчва. Така клипът се завърта единствено за два дни в ефира, след което е набутан в мазетата на медията. Трудно, само че се намира в мрежата запис от присъединяване на Лепа Брена в малкия екран със същата ария и масовка от бойци.

Моден фотограф разяснява за Kurir събитията към скандалното видео:„ Никога няма да ми стане ясно за какво югославската войска се срами от видеото с Лепа Брена. Едва два дни го излъчваха по pInka, дойде писмо от Генералния щаб, изрично забраняващо по-нататъшното проявление ".

„ Жалко...Брена марширува със специфичната част, пее в казармата, бойците към нея упражняват... Дори аз нямам това видео в архива “, споделя създателят на песента Миличевич.

Забраненият клип обаче по неведоми пътища изплува на ярко и се завъртя в Youtube. Качеството му е неприятно, защото евентуално е копие, само че дава визия какво не са харесали от Генщаба на армията на СФРЮ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР