Никой магистрат не иска да му свали електронната гривна Димитър

...
Никой магистрат не иска да му свали електронната гривна Димитър
Коментари Харесай

Митьо Очите отново иска да излезе на свобода

Никой магистрат не желае да му смъкна електронната гривна

Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите, е гневен, тъй като от доста време прави опити да се промени мярката му " домакински арест " в по-лека, пишат сътрудниците от Лупа.бг. Според тях до броени дни той ще направи ново искане за събаряне на електронната гривна, с която го наблюдават да не напуща дома си.

Желязков бил подготвен и на мярка " парична гаранция " с много висока сума, само че желал да почувства свободата и да напусне домашния арест, под който е подложен. До този миг Очите направи няколко опита, само че магистратите сметнаха, че в къщи си е добре и отсвириха мерака му.

Междувременно пандизчии от Софийския централен затвор са безапелационни, че посоченият от прокурорите за наркобос се е държал съвършено зад решетките на столичния пандиз. В последната мярка Желязков изиска да бъде пуснат на независимост против подписка или парична гаранция, с цел да работи, защото години наред няма тази опция.

Освен това той посочи, че има присъдена 97 % неработоспособност и би трябвало да се лекува. Димитър Желязков посочи, че има семейство, за което не може да се грижи, до момента в който е под домакински арест. Съдът отхвърли на Желязков с претекста, че е обвиняем за пет тежки закононарушения, а също така има и правосъдно минало.

Желязков е упрекнат като началник на проведена незаконна група, занимавала се с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати.

Той беше задържан в Турция през август 2018 година, няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР