Никой да не се заблуждава, че е пред народа и

...
Никой да не се заблуждава, че е пред народа и
Коментари Харесай

Николай Пловдивски изригна срещу Европейския съюз, брани земята на българите

Никой да не се заблуждава, че е пред народа и църквата. Предстоят доста и тежки тествания. Вижте в какви времена живеем. Мракобесни сили се надигат, с цел да угнетен всяка искрица на независимост, достолепие, честност и морал. Така изригна в словото си след литургията в митрополския храм „ Света Марина “ през днешния ден пловдивският епископ дядо Николай. Атаката е страшна и с цел да устоим, на нас ни би трябвало всяка една помощ, всеки един човек. Вижте какво става. От няколко дни четем и слушаме, че Европейски Съюз щял да санкционира България, че нашите закони не разрешавали продажбата на наша земя на чужденци. Не било демократично. Затова трябвало да стане изцяло демократично.

Щели да глобяват. Защо ще ни глобяват, да стартират напряко да ни убиват. Разрушиха стопанската система, лишиха ни стопанството, лишиха ни децата. И това не им стига. Не, те ни желаят и земята. В света има безумно количество пари и с тях ще ни купят. Помните ли, че през 2008 година в новия си правилник БПЦ записа едно просто изречение - църковно имущество не се продава. Църковната земя не се продава, заради една доста елементарна причина. Земята на църквата не е просто земя на някакво юридическо лице, а на божията черква на земята. На народа божи. Още някой ли ще каже че църквата е несъвременна, ретроградна и нелиберална. Това ли желаеме - земята на църквата да остане единствената българска земя. За жал тя не е доста. И българите ще станат мигранти в личната си земя. Питали ли сте се за какво Израел не продава земята си? Ами запитайте се, не спря да се ядосва владиката пред миряните.



Митрополитът на Пловдив се обърна и към политика Йордан Цонев, на който от името на БЦП връчи грамота и бе награден с ордена на Св. Апостол Ерм поради заслуги към църквата. Цонев подари иконата на Всецарица от Валтопедския манастир.
Г-н Цонев, апелирам ви, направете каквото е нужно, дайте им пари в случай че желаят, впрегнете всички старания. Но запазете земята ни. Земята им не им давайте. Това е вашата отговорност. Това е новата ви последваща отговорност. Защото без българска земя няма да има български народ. Без български народ няма да има българска страна. и тогава всички ордени и оценки няма да имат никаква опция, прикани още владиката.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР