Никой бъдещ пенсионер няма да бъде ощетен. Това заяви пред

...
Никой бъдещ пенсионер няма да бъде ощетен. Това заяви пред
Коментари Харесай

Министър Петков: Никой бъдещ пенсионер няма да бъде ощетен

Никой предстоящ пенсионер няма да бъде ощетен. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

„ Във връзка с пенсиите това, което вършим, е планове, които със съдействието на Национален осигурителен институт за промени в Кодекса – приказвам за преходни разпореждания, с които да се даде правна опция на лицата при пенсиониране да изберат дали при пресмятане на коефициента да вземат участие и интервалите, които с измененията беше решено да отпаднат. Т.е. в случай че бъде призната такава смяна и влезе в действие, в бъдеще хората ще имат правна опция при заявяване за разпределяне на пенсия, да изискат пенсията им да бъде изчислена по остарялата методика, която беше настояща през 2018 година “, съобщи Петков.

„ Никой предстоящ пенсионер няма да бъде ощетен. Ако бъде призната тази смяна, една част от бъдещите пенсионери ще бъдат удобно наранени, а друга част ще са неутрални “, изясни общественият министър.

"Ще се даде опция и на лицата, които са подали заявление и на които е отпусната пенсия по новия ред, защото промените са в действие от 1 януари 2019 година, в 6-месечен период от тази корекция да изискат пенсиите им да бъдат изчислени по остарелия ред ", приключи Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР