Никос Христодулидис ще бъде новият президент на Република Кипър, след

...
Никос Христодулидис ще бъде новият президент на Република Кипър, след
Коментари Харесай

Никос Христодулидис е новият президент на Кипър

Никос Христодулидис ще бъде новият президент на Република Кипър, откакто бяха оповестени публично окончателните резултати от преброяването на гласовете, подадени на втория тур на президентските избори в неделя.

Бившият външен министър и самостоятелен претендент Никос Христодулидис, подсилен от редица центристки обединения, печели с близо 52 % от гласовете. Опонентът му Андреас Мавроянис, който беше подсилен от най-голямата лява групировка АКЕЛ, получава 48,09 %.

Победителят получи поздравления от противника си и от сегашния президент Никос Анастасиадис и от водача на най-голямата дясноцентристка партия Демократически общ брой.

Бъдещият президент на Кипър е 49-годишен и по време на огромна част от десетгодишното ръководство на сегашния президент Никос Анастасиадис беше първо представител на държавното управление, а след това и министър на външните работи. Миналата година обаче подаде оставка и разгласи кандидатурата си за президент, което предизвика разрив сред него и към този момент някогашната му партия, Демократическия общ брой, който издигна кандидатурата на водача си.

Победата на Христодулидис се счита за предстояща, тъй като всички социологически изследвания още преди изборите предвидиха, че той ще завоюва на втория тур.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР