Никос Христодулидис е официално обявен за осмия президент на Република

...
Никос Христодулидис е официално обявен за осмия президент на Република
Коментари Харесай

Кипър с нов президент

Никос Христодулидис е публично разгласен за осмия президент на Република Кипър.

Той завоюва 51,97% от гласовете в извършения балотаж и се изправя пред сложни провокации по Кипърския въпрос, стопанската система, корупцията, миграцията.

49-годишният Христодулидис, някогашен външен министър, бе самостоятелен претендент, подсилен от опозиционни, най-вече центристки партии.

В първите си изказвания след оповестяването на окончателните резултати за избирането му той още веднъж акцентира, че ще образува държавно управление с необятно публично приемане, с цел да отговори по-добре на упованията на кипърския народ.

Новият президент разгласи, че Кипърския проблем е „ най-голям приоритет “ за него. Той изрази готовността си, употребявайки участието на Кипър в Европейски Съюз, за дейности за излизане от задънената улица в договарянията и намирането допустимо най-скоро на решение за обединяването на страната.

Редица задгранични водачи поздравиха новия президент на Кипър. Сред тях са президентът и министър-председателят на Гърция, президентът на Франция, ръководителите на Европейската комисия, Европейския съвет, Европейския парламент.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР