Никос Андрулакис, лидерът на социалистическата партия ПАСОК, е отказал третия

...
Никос Андрулакис, лидерът на социалистическата партия ПАСОК, е отказал третия
Коментари Харесай

Андрулакис отказа мандата за съставяне на правителство

Никос Андрулакис, водачът на социалистическата партия ПАСОК, е отказал третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на среща с президента Катерина Сакеларопулу, съобщи Катимерини.


" Връщам мандата, който получих, защото няма опция за държавно доближаване въз основа на програмни съглашения ", съобщи той след срещата.

По-рано водачът на главната опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас отхвърли втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Първият изследователски мандат беше получен и върнат в понеделник от водача на първата партия Кириакос Мицотакис.

Сега, откакто и тримата водачи на главните партии върнаха или отхвърлиха мандата за сформиране на съдружно държавно управление, се чака президентът да свика политическите водачи на петте партии, с цел да ревизира дали може да бъде образувано междупартийно държавно управление, което да управлява провеждането на нови избори.

Във евентуалния случай, че не може да бъде образувано държавно управление, президентът ще призове ръководителя на Държавния съвет, Върховния съд или Сметната палата да образуват служебно държавно управление, което да провежда изборите.

Избраните на изборите на 21 май 300 депутати ще заседават единствено един ден, евентуално на 28 май, когато ще положат клетва. Председателят и заместник-председателите на Народното събрание също ще положат клетва.

На идващия ден ще бъде публикуван президентски декрет за разформироване на Народното събрание и оповестяване на избори в период от 30 дни.

25 юни се смята за най-вероятната дата за осъществяване на вторите за годината парламентарни избори. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР