Николов препотвърди информацията, че България ще изгражда допълнителни ядрени мощности. „Такава

...
Николов препотвърди информацията, че България ще изгражда допълнителни ядрени мощности.
„Такава
Коментари Харесай

Енергийният министър: Новата ядрена мощност ще бъде изградена в АЕЦ „Козлодуй”

Николов препотвърди информацията, че България ще построява спомагателни нуклеарни мощности.
„ Такава ще бъде построена в АЕЦ „ Козлодуй” - сподели министърът и добави:
"България има нуклеарна централа, която работи доста добре все още. В АЕЦ Козлодуй разполагат със експерти, които могат да ръководят такива мощности.
Там има лицензирана площадка и съответна инфраструктура за транспорт на ел.енергия.
С това ще реализираме повишение на независимостта си в електроенергийната система.
Николов добави, че няма причина да се чака покачване в цената на електрическата енергия след отпадане на наложения мораториум.
„ Всички принадлежности ще бъдат приложени, с цел да няма повишаване към крайните консуматори. Евентуално удължение на мораториума е решение на Народно събрание, с което ние ще се съобразим”, сподели още министърът.
Според Николов добра концепция би било и въвеждането на диференцирана ставка за тока и поддръжка за в действителност нуждаещите се
„ Тази концепция би била добра изключително като формулировка за енергийна беднотия. Подпомагането би трябвало да е тъкмо и ясно, с цел да има нужния ефект”, сподели още той.
Във връзка с опашките по родните бензиностанции и суматохата с количествата на горивата, Николов разяснява по този начин:
„ Към момента проблем с количествата на горивата у нас няма. В средносрочен и дълготраен проект хипотетично е допустимо цената на горивата да надскочи и 3 лева за литър. При преустановяване на спора в Украйна обаче това няма да се случи. Прави се нужното, с цел да не се стига до спомагателен ценови скок”, посочи енергийният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР