Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ Атанас Буров“ управляваха

...
Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ Атанас Буров“ управляваха
Коментари Харесай

Две ученички управляваха за ден Община Горна Оряховица

Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ „ Атанас Буров “ управляваха за ден Община Горна Оряховица. Двете девойки седнаха в столовете на Кмета и Председателя на Общинския съвет. Те са спечелили правото да ръководят Общината, кандидатствайки пред програмата „ Мениджър за един ден ” на Фондация „ Джуниър Ачийвмънт ”.

Мястото на инж. Добромир Добрев тази заран зае Николет Александрова, която учи компетентност „ Електронна търговия “. Заради отсъствието на градоначалника, единадесетокласничката беше посрещната от заместник-кмета Николай Георгиев. Двамата първо разговаряха за отговорностите и отговорностите, които носи кмета и неговия екип, след което минаха към ежедневните задания.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов беше заместен от десетокласничката Симона Москова, която е със компетентност „ Оперативно счетоводство ”. И там работата стартира със запознаване с активността на Общинския съвет, както и с работата на непрекъснатите комисии и осъществяване на сесиите на локалния парламент. След това „ кмет “ и „ ръководител “ се срещнаха, с цел да обсъдят някои от предложенията за идното съвещание на Общинския съвет. Двете девойки имаха опцията да разговарях с Николай Георгиев и Даниел Костадинов за това какво е направено и какво се прави в Горна Оряховица и селищата на общината, за подготовката и реализирането на планове, финансирани с евросредства, за отговорностите и отговорностите на локалната власт, за срещите с жителите и така нататък „Винаги се стремим, когато вършим нещо, то да е положително за жителите. Понякога нещата не се случват, толкоз бързо, колкото ни се желае, както и толкоз елементарно. Но с добра екипна работа и положително съдействие сред администрация и Общински съвет, съумяваме да откри оптималното решение в разнообразни обстановки и то по този начин, че то да е положително за гражданите“, обобщиха Николай Георгиев и Даниел Костадинов. Двете девойки пък са приели предизвикването да се включат в работата на Обищната, с цел да се срещнат още по-добре с правата и отговорностите на локалната власт. И двете към момента обмислят дали ще учат в България или в чужбина, само че са безапелационни, че по-късно ще се върнат да работят в родината си.

Всяка година ПГЛПИ „ Атанас Буров “ взе участие в самодейността „ Мениджър за един ден “ на фондация „ Джуниър Ачийвмънт ”. Освен в Общината, тази година ученици на учебното заведение се включиха в работата и на други институции и компании от района. За ден Цветелина Станева стана шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Велико Търново, а Емилия Джамбазова и Нелина Николова бяха данъчни инспектори. Габриела Атанасова пък бе част от екипа на компания „ Фантастик сървиз “ във Велико Търново. Цветияна Петрова работи за един ден в Държавно горско стопанство – Горна Оряховица. Трима възпитаници поеха управлението на компания „ Тотал вини “ в Лясковец. Павлин Димитров бе шеф на компанията, финансите бяха поверени на Виктор Стамов, а Ангел Йорданов бе зает със счетоводството и одита на сдружението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР