Николай Василев представи книгата си “NEXT.BG, в която са предложени

...
Николай Василев представи книгата си “NEXT.BG, в която са предложени
Коментари Харесай

Николай Василев предупреди за бъдещи фалити

Николай Василев показа книгата си “NEXT.BG ”, в която са препоръчани нови хрумвания, свързани с необятен набор от въпроси на държавното ръководство и икономическата политика.

" Причината да основа тази книга е желанието ми да показва и защитя десетки и стотици свои хрумвания, които смятам за авангардни и значими. Те не са в центъра на публичните диспути, а би трябвало ", разяснява създателят, представен от novini.bg.

Основните тематики са: демографската политика, дълготрайната финансова непоклатимост, отбрана на границата от мигрантски талази, превъоръжаването на армията, смяна на разпоредбите на публичните поръчки и други.

Сред гостите бяха Негово Величество Симеон Сакскобургготски, Росен Плевнелиев, Петър Стоянов, Сергей Станишев, Соломон Паси, Гергана Паси, Огнян Герджиков, Делян Добрев,Пламен Орешарски, Йорданка Фандъкова, проф. Николай Габровски, Деница Сачева, Атанас Пеканов, дипломати и общественици.

" Вярвам, че с всички лица в залата книгата е обречена на триумф. Хора, които са работили с Ники, знаят, че той постоянно работи с ясни периоди Всяка една от тези 400 страници си струваше. Книгата се чете на един мирис и оставя диря във всеки, който я прочете. Всеки, който я прочете, ще бъде инфектиран с заболяването на положителното ръководство ", уверена е Гергана Паси.
Николай Василев заключи, че книгата му е единствено 40% стопанска система и бизнес и 100% държавно ръководство.
" Моята болежка на жителя е, че множеството от концепциите в предходните ми книги не са осъществени до през днешния ден. Повечето от концепциите и в тази книга няма да бъдат осъществени в бъдеще, само че това не значи, че не би трябвало да бъдат казани и предпазени ", означи той.

Василев означи, че четивото има над 40 глави, а измежду тематиките в тях са демография, опазване на здравето и правосъдна система. " Нито една не е изчерпателна. Всяка от тях заслужава обособена книга. За пръв път отвеждам демографията на първи проект. Другото е дълготрайна финансова непоклатимост - множеството страни, по моето мнение на избран тип икономист, са оплескали нещата. И в този век ще има доста банкрути на доста страни. Математически няма по какъв начин това да се избегне. Има два метода за излизане от дългова рецесия - с хиперинфлация и с война. Обикновено при война събаряме фигурите на шаха, зануляваме и започваме изначало ", уточни той.

Цивилизационният избор на страната ни също е измежду засегнатите в книгата тематики. Николай Василев предизвестява и за евентуално голям миграционен напор, за който страната ни по никакъв начин не е готова. " В книгата си за пръв път споделям, че страната би трябвало да извади доста пари за демография. Вторият приоритет е образованието. Третият - инфраструктурата ", сподели още Василев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР