Николай Василев е новият председател на Държавна агенция Държавен резерв

...
Николай Василев е новият председател на Държавна агенция Държавен резерв
Коментари Харесай

Бивш шеф на столичното Пето районно поема Държавния резерв

Николай Василев е новият ръководител на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ". Решението е взето неприсъствено от Министерски съвет, заяви държавната осведомителна работа.

Николай Василев е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи. В интервала от март 2015 година до февруари 2020 година е шеф на Пето районно ръководство при Столична дирекция на вътрешните работи, е посочено в известието.

Той сменя на поста Станимир Пеев, който оглави Държавния запас през август 2009 година През май 2013 година бе отхвърлен по време на държавното управление на Пламен Орешарски, само че по-късно още веднъж се върна на поста през ноември 2014 година с идването на втория кабинет на Бойко Борисов.

В Държавния запас се съхраняват наложителните ресурси на страната от горива, изисквани от Европейския съюз, химикали, съществени храни, цветни метали, аварийни елементи, дървен материал и хартия, медикаменти и друго здравно съоръжение и апаратури.

Това е една от непрозрачните структури в страната, като от време на време към нея излизат скандални разкрития.

За последно името на отстранения началник Станимир Пеев беше забъркано в несъгласия през 2018 година. Тогава " Офнюз " заяви, че Агенцията по заетостта е сключила контракт за невъоръжена защита за 3 187 944 лева с Данък добавена стойност с " Мултифорс А.С " ЕООД. Управител на компанията е Магдалена Пеева - брачна половинка на Станимир Пеев. Тогава се разбра, че компанията " Мултифорс " през годините компанията е получила над 27 млн. лева публични пари. Тя е сключвала контракти за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на превоза, Министерството на защитата, Министерството на стопанската система, НЕК, Софийската регионална администрация, " Топлофикация София ", Националния военноисторически музей, УНСС, и " Булгартрансгаз ".

Преди да оглави Държавния запас през 2009 година Станимир Пеев беше кмет на столичния регион " Панчарево ". Той е наследник на Димитър Пеев, който дълги години е учител в Академията на Министерство на вътрешните работи в Симеоново.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР