Николай Василев е кандидатът за министър-председател на партия Има такъв

...
Николай Василев е кандидатът за министър-председател на партия Има такъв
Коментари Харесай

Кой е Николай Василев, кандидатът за премиер на Има такъв народ |

Николай Василев е претендентът за министър-председател на партия " ИТН ".

Той бе една от звездите на икономическия екип на някогашния цар и министър председател Симеон Сакскобургготски, от така наречен царски юпита.

Веднага откакто Национална движение „Симеон Втори" взе властта през 2001 година, Василев стана вицепремиер и министър на стопанската система. В средата на мандата, през 2003 година, обаче замени Пламен Петров като министър на превоза и известията. През идващия управнически мандат на тройната коалиция сред Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и ДПС той бе министър на държавната администрация и административната промяна.

Василев е роден през 1969 във Варна. Завършил е местната британска гимназия. Владее документално и говоримо съветски, маджарски и британски. Също по този начин има съществени знания по немски, френски и японски. Има бакалавърска степен по стопанска система и мениджмънт от Университета за стопански науки в Будапеща, Унгария, бакълавърска степен по бизнес администрация и втора компетентност " Финанси и стопанска система " в университета на щата Ню Йорк, гр. Осуиго, Съединени американски щати. В университета Кейо в Токио през 1996 - 1997 година е специализирал данъчна политика и финанси. Има магистърска степен по " Международна стопанска система и финанси " от Университета Брендайс - гр. Уолтам, Масачузетс, Съединени американски щати. В Будапеща е бил данъчен съветник за Източна Европа и Европейския съюз в " Купърс и Лайбранд ". По време на пребиваването си в Япония е работил като помощник по тактика на японските финансови пазари в " SBC Warburg ". През 1997 година работи в Ню Йорк за " SBC Warburg Dillon Read " като анализатор на разрастващи се европейски финансови пазари. Същата година отпътува за Лондон, където става асоцииран шеф на отделите " Развиващи се пазари в Европа " и " Стратегия за международните разрастващи се пазари " на " UBS Warburg ". Там той основава и разгласява първия български борсов показател Warburg на Българска фондова борса и взе участие в ръководството на банковия и капиталов портфейл на български скъпи бумаги. От 2000 година е старши вицепрезидент на " Лазард кепитъл маркетс ".

През последните години у нас Василев управляваше компанията " Експат капитал ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР