Николай Василев е фаворитът на Слави Трифонов за премиер. Миналата

...
Николай Василев е фаворитът на Слави Трифонов за премиер. Миналата
Коментари Харесай

Скандал! Слави гласи царския министър Николай Василев за премиер

Николай Василев е любимецът на Слави Трифонов за министър председател. Миналата седмица Василев сондирал готовността на няколко индивида за вътрешен министър и министър на стопанската система, написа "Труд ".

„ Труд “ потърси Николай Василев за коментар, само че другояче словоохотливият икономист този път отхвърли да дава отговор на въпроси. „ Решил съм да не разясня. Нека се изявяват политиците в този момент “, отговори Василев и спря да реагира, откакто непосредствено му бе заложен въпросът дали е подготвен да оглави държавно управление на партията на Слави.

Николай Василев към този момент бе отпред на няколко министерства в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и на тройната коалиция. Той бе вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на (2001-2003 г.), зам.-министър-председател и министър на превоза и известията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната промяна (2005-2009 г.).

През 1994 година Николай Василев приключва стопанска система в Университета за стопански науки в Будапеща. Има магистърска степен по интернационална стопанска система и финанси от Университета Brandeis (САЩ) с обменна стратегия в Университета Keio (Токио, Япония), както и бакалавърски степени от Щатския университет на Ню Йорк (САЩ) и Университета за стопански науки в Будапеща (Унгария). От 1999 година той има степен CFA (сертифициран финансов аналитик). Владее британски, маджарски и съветски език, има базови знания по френски, немски и японски.

В изявление за „ Монд “ Слави Трифонов за първи път приказва съответно по тематиката предстоящ министър председател на България. „ Бъдещият министър председател би трябвало да е с профил, друг от моя. Трябва да е някой, който е учил, приказва непознати езици и почтено показва България ", разказва Трифонов, като добавя, че "разбира се, че има поради едно име ". Николай Василев изцяло дава отговор на характерностите, дадени от шоумена. Освен това е допустима фигура за огромна част от партиите в политическия набор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР