Николай Събев: Нашите търговци и украинските търговци са постигнали много

...
Николай Събев: Нашите търговци и украинските търговци са постигнали много
Коментари Харесай

България била готова да внася украинско зърно на пълни обороти

Николай Събев: Нашите търговци и украинските търговци са постигнали доста бързо доста положителни съглашения

България е подготвена да поеме огромни размери украинско зърно, каквото заричане направи министър председателят Кирил Петков при визитата си в Киев и срещата си с украинския държавен глава Володимир Зеленски.

Това се разбра от думите на министъра на превоза Николай Събев, който бе изслушан в отрасловата комисия в Народното събрание.

"Пристанище Варна има потенциали, има и други условия, които могат да бъдат основани, с цел да ускорим това придвижване. В диалози сме с представители на Украйна, потвърдихме опцията да им партнираме в този развой. Предоставихме им контакти с шефове на пристанища, с които към този момент могат да споделят ", сподели шефът на транспортното ведомство, представен от.

Имало и забележителен интерес за покупко-продажби с украинско зърно, акцентира той.

"Нашите търговци и украинските търговци са постигнали доста бързо доста положителни съглашения. Мисля, че няма да има драма изобщо. Нещата вървят, държавните транспортни предприятия са подготвени да поемат нараснали размери ", сподели министърът.

Николай Събев увери още - всичкият въпросен предстоящ импорт няма да засегне ползите на България.

"Това, което подсигуряваме като страна - този развой да не засегне интереса на българите. Ние се ангажираме по никакъв метод да не възпрепятстваме експорта на българското зърно. Българската стопанска система не би трябвало да бъде затруднявана по отношение на това, че желаеме да подкрепяме в тази сериозна обстановка украинският народ. "

Събев разяснява и друга тематика - километричните опашки от тежкотоварни коли по границите. В конкретика що се касае до облекчение на трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", на следващия ден министърът ще се срещне с представители на турското министерство на търговията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР