Николай Русинов-Чеци е окончателно осъден на 20 г. затвор за

...
Николай Русинов-Чеци е окончателно осъден на 20 г. затвор за
Коментари Харесай

Окончателно! Чеци, който уби Яна влиза за 20 години в затвора

Николай Русинов-Чеци е дефинитивно наказан на 20 година затвор за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Това реши Върховният касационен съд (ВКС), който оставя в действие решението на апелативния съд в София. Яна Кръстева бе убита в нощта на 9 юли 2011 година, откакто била в заведението „ Маймунарника “ в Борисовата градина в компания с Русинов, оповестява " Монитор ".

След забавата тя се отдалечила с Чеци в храстите, където той я изнасилил. Яна е умряла от задушаване - от прилепяне на устата, носа, шията, гръдите и корема. Тя е била в страшни страдания сред 20-30 минути. Върховните съдии споделят мнението на апелативните, че Чеци не е умъртвил Яна с особена свирепост, защото закононарушението не е било осъществено при директен предумисъл, нито са били употребявани мощ и средства, надвишаващи тези, задоволителни за реализиране на убийството.

28-годишната жена е била убита със задушаване посредством прилепяне на тялото. От претекстовете на съдиите излиза наяве, че убийството единствено по себе си е грубо и безсърдечно, заради което и се санкционира най-тежко, само че с цел да бъде квалифицирано като изключително грубо би трябвало да са налице съответни условия към осъществяването, каквито в тази ситуация няма. Съдът отхвърли и признатото от първата инстанция, че Русинов е имал съучастници. В решението на апелативния съд, с което се е съгласил и Върховен касационен съд, се споделяше още, че Русинов е изнасилил Кръстева, само че няма по какъв начин да бъде наказан за това закононарушение, защото такова обвиняване не му е било повдигнато. На първа инстанция той получи пожизнен затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР