> Николай РусевПолетът вървеше нормално. Гласът на Вальо беше уверен,

...
> Николай РусевПолетът вървеше нормално. Гласът на Вальо беше уверен,
Коментари Харесай

Със свито сърце началникът на авиобаза Граф Игнатиев разказа за последните минути живот на Владимир Терзиев

 > Николай Русев
" Полетът вървеше обикновено. Гласът на Вальо беше убеден, сигурен. Докладва че излиза от офанзива, и че ракетата е сходила обикновено. Ситуацията се е развила по-късно и е била доста скоротечна. Останахме до сутринта, чакахме го с вярата, че има отвод на радиовръзката. Когато горивото свърши, се надявахме, че е катапултирал. Вальо беше водач с ювелирна техника ", описа той.

" С майор Терзиев работим дружно от 2005 година познаваме се от доста врем. Той е човек, изпълнен с доброта, постоянно имаше добра дума за всеки, човек с голямо сърце. Независимо от ситуацията, успяваше да откри баланс и помагаше на всеки. "

Той показа, че е трябвало да заяви тъжната вест на фамилията и че изпитва виновност за това, което се е случило

След това отидох в дома му. Когато видях фамилията му, разбрах от кое място тази доброта у Вальо. Не видях упрек, не видях обвинявания у тях. Не ме попитаха за какво. Трябваше да го опазя и да го върна, а те ми споделиха: " Благодаря ".

Съпругата му се изправи и ми сподели: " Аз зная, с него сме си говорили за риска и аз зная. Ще се оправим ", добави бригаден ген. Николай Русев.

Той добави, че до момента в който има авиация и самолети, ръководени от хора, няма по какъв начин да се избегнат сходни произшествия.

" Всеки опит да се спекулира с тематики, свързани с бойната ни авиация, опити да се въвличат водачите ни, инженерно-техническият състав в интриги и в политически реваншизъм, ще срещнат безапелационен закономерен отпор. Нашата приемливост е изчерпана към тези хора. Летим и ще носим нощното дежурство, само че повече взаимни отстъпки няма да вършим и ще приказваме. "

" Българският водач повече няма да търпи унижението от група хора, които от време на време излизат и приказват от наше име и заблуждават обществото. Те се пробват да образуват публичното мнение. Ние ще продължим да служим на родината си, а не на непознати дела. Малка група от време на време обикаля медиите и приказва за неща, които са некомпетентни и целят да спрат от употреба МиГ-29 и да потвърдят, че са негодни самолети. "  

" Искат да потвърдят, че водачите, летели на съветска техника, би трябвало да са освободени надали не от работа, защото са идеологически нечисти ", сподели ген. Русев.

Той разяснява и че летателните часове на водачите в действителност са малко, като майор Терзиев от началото на годината е има 12 ч. и 50 минути нальот, както и всички в авиобазата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР