Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, може да

...
Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, може да
Коментари Харесай

Washington Post посочи най-вероятния наследник на Путин

Николай Патрушев, секретар на съветския Съвет за сигурност, може да замести съветския президент Владимир Путин. След експлоадирането на войната в Украйна той се трансформира в " движещата мощ " на Кремъл, а обществените му изяви демонстрират предпочитание да заеме мястото на президента на Руската федерация в бъдеще, написа The Washington Post, базирайки се на източници.

Изданието отбелязва, че Патрушев е дълготраен съдружник на Путин, откогато са служили дружно в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в руския Ленинград. А от началото на пълномащабната инвазия секретарят на Съвета за сигурност се трансформира в един от рупорите на съветската милитаристична политика.

Когато Путин стартира войната, „ настъпи моментът на Патрушев “, сподели Татяна Становая, създател на съветската организация за политически съвещания R.Politik, интервюирана от изданието.

" Неговите хрумвания са в основата на решенията, които Путин взема. Той е една от дребното фигури, които Путин слуша ", сподели тя.

Изданието напомня слуховете за здравето на Путин и че е болен от рак, заобикаля пътувания и обществени изяви. Междувременно Патрушев продължава да натрупа политическа тежест и " обикаля територията на някогашния Съветски съюз ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред Washington Post, че догатката, че ролята на Патрушев се е трансформирала, е „ небивалица “. Според Песков Патрушев постоянно е имал " необятна сфера на власт ".

Путин е президент на Русия от 2000 година, с спиране през 2008-2012 година, когато беше началник на държавното управление. През 2020 година съветската конституция беше променена, с цел да разреши на Путин да се кандидатира още веднъж за поста началник на Кремъл през 2024 година

През 2020 година някогашният консултант на Путин, съветският икономист Андрей Иларионов, сподели, че във вътрешния кръг на президента на Руската федерация има шестима души: Патрушев, шефът на ФСБ Александър Бортников, някогашният началник на администрацията на президента на Руската федерация Сергей Иванов, шефът на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин, предприемачът, главен акционер на банка " Русия " Юрий Ковалчук ​​и ръководителят на президентската администрация Антон Вайно.

През април Bloomberg, базирайки се на източници, заяви, че Путин е взел решението да нахлуе в Украйна в кръг от дребен брой " ястреби ", които включват Патрушев, министърът на защитата Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб Валери Герасимов.

Редица специалисти, като някогашния съветски банкер Сергей Пугачов, който преди беше непосредствен до Путин, считат, че Патрушев може да смени Путин като президент в бъдеще.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР