Николай Николов - Чезето бе гост в предаването Часът на

...
Николай Николов - Чезето бе гост в предаването Часът на
Коментари Харесай

Николай Николов с откровение за българския футбол в Часът на Трета лига: Сами сме си виновни за дъното, треньорите ни хвърлят като носни кърпички

Николай Николов - Чезето бе посетител в предаването " Часът на Трета лига " след забавните мачове през миналия уикенд. Специалистът, който през предходната година изведе Беласица до купата на Югозапад разяснява изчезващата конспирация в групата след следващата значима победа на Марек. Дупничани победиха Вихрен и се откъснаха с цели 10 точки на върха.
4
В предаването несъмнено феновете видяха и огромното дерби на Северозапад, където Бдин изкова победа с 3:1 в Мездра и окупира върха в групата. На Югоизток нямаше по какъв начин фокусът да не бъде върху идния конфликт сред Саяна и Несебър, който има капацитета да върне интригата за първото място в групата.

Основна част обаче бе откровеният коментар на Николай Николов за положението на българския футбол, развиването на младите футболисти и по какъв начин биват третирани българските треньори:

" В България караме треньорите да вкарват млади, само че пък желаеме и резултати. Ако сме тръгнали по пътя да развиваме млади футболисти, резултати просто няма. Хубаво не би трябвало да изпадаш, само че би трябвало да научиш тези футболисти на нужното успокоение. Това не е да посадиш грозде и след 6 месеца да го обереш. Тук трябват години труд. Неминуемо е едната година да има прогрес, другата спад. Ние нямаме нужното време да изчакаме тези деца да се развият. Ние желаеме всичко на момента. Взимаме някой от някъде и желаеме след 6 месеца да го продадем за 2 милиона. Просто не може, не става. " - стартира изповедта си Николов. 

Качествени деца имаме ужасно доста, само че ние не можем да ги развием. Това е най-големият проблем в България. Няма какво да се заблуждаваме, че различен е отговорен. Ние сме отговорни, като почнем от ръководителите и стигнем до треньорите. Един треньор няма нужното успокоение, с цел да работи по дадена стратегия. Когато искаш да развиеш нещо, ти трябват години. Не може за 3 месеца да имаш развиване. Няма по какъв начин да стане, само че ние в България продължаваме да желаеме за 3 месеца да променим всичко. Който и да пристигна няма по какъв начин да се случи.

Треньорската специалност в България е хвърлена в реката. Използват ни за носни кърпички. Ние нямаме никакви права. Винаги ми е било доста забавно по какъв начин непознати треньори подписват контракти и не могат да ги махнат. Когато е българин му дават 2 заплатки и му споделят " довиждане ". Защо е по този начин? Задавам обикновен въпрос, по разнообразни ли сме от чужденците? Треньорите, които работят с децата взимат оскъдни пари. Дори в огромните школи. Всичко е вързано. Ако продължаваме по този начин след 10 години няма да имаме футбол. Ще останат 5-6 тима. където има фенска маса. " - предвижда експертът. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР