Николай Нанков В края на месеца стартират обществените обсъждания по

...
Николай Нанков В края на месеца стартират обществените обсъждания по
Коментари Харесай

Следващата година започва изграждането на магистралата Русе-Велико Търново

Николай Нанков В края на месеца започват публичните разисквания по екологичната процедура за оценката на въздействието на околната среда при построяването н а автомагистралата Русе-Велико Търново. В Русе то ще бъде на 1 декември, като общо ще продължат към две седмици.

След това, в границите на 45 дни висшият екологичен експертен съвет би трябвало да се произнесе по един от трите обсъждани все още разновидности. След избора на вид за автомагистралата ще започват и действителните дейности. Строежът на автомагистралите Русе-Велико Търново и " Хемус " ще се извърши с държавни средства.

„ С въвеждането на ТОЛ-системата няма да имаме проблем с финансирането. Дотогава всички действия, които се правят по двете автомагистрали, ще се правят със средства от националния бюджет. Основната ни хипотеза е оптимално бързо въвеждане на ТОЛ-системата.

Вече сме на финалната права, процесът е необратим. Комисия за защита на конкуренцията се произнесе всъщност в наша изгода, и следва подписване на контракт с реализатор за създаване на ТОЛ-системата, с цел да можем да обезпечим освен двете нови автомагистрали, а и поддръжката на всички пътища от републиканската мрежа “, съобщи Николай Нанков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР