Николай Н./24г./ от Шумен, който беше предаден на съд от

...
Николай Н./24г./ от Шумен, който беше предаден на съд от
Коментари Харесай

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

Николай Н./24г./ от Шумен, който беше предаден на съд от районна прокуратура за причиняване на междинна и лека телесна щета на двама мъже по хулигански и ксенофобски подбуди, беше наказан условно във вторник. Единят от пребитите е французинът Жереми П./33г./ от духовната общественост „Свидетели на Йехова“. Шуменският областен съд наложи на побойника 3 година затвор при 5-годишен изпитателен период за двата случая.

Както „Труд“ писа, на 30 юли 2016 година Николай нападнал разхождащ се по алеите на Градската градина чужденец, който му предложил брошура във връзка конгрес на „Свидетели на Йехова“. Подсъдимият ритнал в главата жертвата си. На потърпевшия се притекли на помощ двама служители на реда, които видяли случая, само че Николай съумял да избяга от местопроизшествието.

Не по-малко фрапантен бил и другият побой – през януари 2016 година Николай срещнал няколко пъти чужд за него шуменец и още при първата засечка се подразнил, че оня го гледа, тъй като се припознал. След няколко дни последвала отново инцидентна среща в магазин и Николай блъснал няколко пъти нарочения от него. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай го изхвърлил на улицата. От побоя мъжът получил строшаване на носни кости. В края на януари подсъдимият видял жертвата си на автобусна спирка и отново го нападнал. Придружаващите побойника двама мъже също го ритали.

Съдебномедицински експертизи на двамата пострадали от експанзията на побойника потвърждават междинна и две леки телесни повреди. Това е първо дело в Шуменския правосъден окръг за закононарушение по ксенофобски подбуди. Уважени са и цивилен искове на битите мъже.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР