Николай Малинов, председател на НД Русофили“ и на ПП Русофили

...
Николай Малинов, председател на НД Русофили“ и на ПП Русофили
Коментари Харесай

Поредно участие на Николай Малинов в програмата “ Большая игра“ по първи канал на руската телевизия

Николай Малинов, ръководител на НД „ Русофили “ и на Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ на 30 август взе присъединяване в предаването  „ Большая игра “ на първи канал на съветската телевизия. Водещият Вячеслав Никонов, зам. ръководител на комисията по интернационалните  отношения в Думата и ръководител на Надзорния съвет  на фонда      “ Русский мир ”,  представяйки българския посетител, стартира с информация за българска годишнина – преди 115 години на днешната дата на 1907 година в София публично е открит паметникът на Цар Освободител. Първата информация в предаването беше отводът на министерството на културата на България за провеждането на връх Шипка на  обичайния събор на НД „ Русофили “.

Николай Малинов разви своето виждане за същността на русофилството в България. Той още веднъж посочи позицията  си, че през днешния ден актуалните русофоби в действителност са актуалните фашисти, а днешните русофили са днешните антифашисти. Аргументирайки своето виждане, че държанието на Европа през днешния ден във връзка с Русия е лишено от разсъдък и логичност, Малинов приказва за опитите на Съединени американски щати посредством плана „ Триморие “ да сътвори нова „ Анти- Русия “. Главният проблем на България, заключи Малинов, е геополитически. Затова ние, русофилите сме за смяна на геополитическата ориентировка на страната ни.

В полемиката взеха присъединяване:  Евгений Бужински – професор в НИУ ВШЭ, генерал-лейтенант; Виталий Третьяков – Декан на Висшата Школа на  МГУ и Василий Кашин – Директор на Центъра за сложни европейски и интернационалните проучвания на НИУ ВШЭ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР