Николай Киров има шанс да влезе в историята на дербито

...
Николай Киров има шанс да влезе в историята на дербито
Коментари Харесай

Ники Киров с шанс да остане в историята на Битката за Тракия

Николай Киров има късмет да влезе в историята на дербито сред Ботев (Пд) и Берое. Това може да стане при изискване, че Белия и неговият отбор завоюват през днешния ден Битката за Тракия въз основата в Коматево. Ако това се случи, Киров ще стане първият треньор, който е побеждавал в това дерби и с двата тима. Днес той ще направи дебют в този конфликт от страната на заралии, а в цели 12 мача е водил " канарчетата ". Балансът в тях е 5 победи, 3 равенства и 4 провали при голова разлика 22-16 в тези мачове.

Пред Белия има още двама треньори, които са водили и Ботев, и Берое в този конфликт. И двамата обаче нямат победа най-малко с единия от отборите. Първият е Иван Манолов, прочут бранител на Локо Пд и Спартак Пд от 50-те и 60-те години, известен с прякора Големия орел. През сезон 1976/77 той е отпред на Берое, а двата конфликта на " зелените " против Ботев Пд приключват наедно - 3:3 под тепетата и 0:0 под Аязмото. През идващия сезон той минава при " канарчетата ", където остава малко над година и половина. С тях взе участие в още 4 Битки за Тракия, в които записва още две ремита, една победа и една загуба. Интересното е, че и в този му престой има едно 3:3 при посещение.

Ферарио Спасов е вторият, който е водил и двата тима в това дерби. С Ботев има единствено един изгубен домашен мач - през есента на 2012-а, а отрицателна е статистиката му и с Берое - 1 победа и 3 загуби. Последните два конфликта бяха през май 2017-а, когато в шампионата имаше елиминации. В първия мач Ботев победи с 3:0, в реванша отборът на Феро завоюва с 2:1, само че крайни спечелили бяха " канарчетата ".

Петър Хубчев също е бил треньор и на двата отбора, само че до момента в който бе отпред на " канарчетата ", те не бяха в Първа лига и в Битката за Тракия е водил единствено Берое, написа " Мач Телеграф ".
 Тонислав Йорданов с нов късмет да поведе беройското нахлуване
Тонислав Йорданов с нов късмет да поведе беройското нахлуване

При това в " Битката за Тракия "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР