Николай и Евгения Баневи се намират в ареста на "Г.

...
Николай и Евгения Баневи се намират в ареста на "Г.
Коментари Харесай

Адвокатът на Баневи: Цялата държава е впрегната да се случи нещо


Николай и Евгения Баневи се намират в ареста на "Г. М. Димитров ". Това заяви в утринния блок на Нова телевизия Христо Ботев, юрист на предприемачите, упрекнати в пране на над 1 милиарда лв..

Той добави, че не може да удостовери, че Баневи ще разгласят гладна стачка. Вчера съумях да ги видя. Това са хора, които се пробват да показват положително разположение на духа, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са извънредно напрегнати, сподели Ботев.

Не ми споделиха нищо съответно, говорихме главно за битови неща. Те към момента не са осведомени в детайли с материалите по делото, добави той.

Условията в ареста са като във всеки арест – неприятни, уточни юристът на Баневи, като разясни, че те са знаели за обвиняванията преди да кацнат у нас.

Получих тези обвинявания на 5 ноември, когато насочих молба да бъда осведомен с материалите по делото. До през днешния ден не съм осведомен с материалите. Започне ли обаче да се приказва за милиарди от прокуратурата, делото ми става доста подозрително, акцентира Христо Ботев.

Още когато беше претърсването в дома им, излизаха фрагменти, снимани от Министерство на вътрешните работи. Вчера, когато бяха екстрадирани, още веднъж се появиха фрагменти, снимани от Министерство на вътрешните работи. А следствието се води от Специализираната прокуратура. Аз не мога да схвана Министерство на вътрешните работи оператор ли се води в тази ситуация. Това приказва, че цялата страна е впрегната да се случи нещо, сподели още юристът на Николай и Евгения Баневи.

Ще желаеме по-лека мярка - "домашен арест " или "парична гаранция ", посочи Ботев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР