Николай Георгиев, който се вряза с рали автомобила си в

...
Николай Георгиев, който се вряза с рали автомобила си в
Коментари Харесай

Шофьорът, ударил зрители на рали в Шумен, се оказа беглец от правосъдието

Николай Георгиев, който се вряза с рали автомобила си в публиката по време на планинското съревнование " Мемориал Валери Великов " в Шумен, е дезертьор от правораздаването. Той е търсен от пет години, с цел да влезе в пандиза, където да изтърпи присъда за документна машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Това се разбра от известие на Апелативната прокуратура Варна. В събота автомобилът се вряза в публиката и рани шест души. Днес Георгиев се е предал на полицията.

Оказва се, че издирването на Георгиев е почнало преди 10 години, когато Окръжната прокуратура във Варна издала Европейска заповед за арест и той е разгласен за търсене в Европейския съюз (ЕС). Присъдата му е за документна машинация за 79 500 $, от три години затвор. Според обвиняването от 23 септември до 24 септември 1999 година посредством потребление на неистинен документи Георгиев изтеглил парите, които били непозната благосъстоятелност.

На 3 октомври 2008 година от Интерпол – Мадрид, уведомили българските управляващи, че лице с идентични отпечатъци е засечено по отношение на трафик на опиати. Мъжът обаче се представяло под името Наин Сабан Сабан от Прищина.

Преди това Георгиев е бил локализиран в Северен Лондон. С същинските си имена той разкрил банкова сметка в Лондон на 1 октомври 2007 година и направил три превода към своя сметка в България. На три пъти той превел общо 17 850 английски лири, само че защото нямал трудов контракт, нито забележими източници на приходи, банката наложила запор на сумата.

Делото против него и съучастника му Петър Петров било неколкократно спирано и възобновявано. Процесът против Георгиев е извършен задочно, а от 9 юли 2013 година когато присъдата влезнала в действие, почнал да тече давностният период за привеждането ѝ в осъществяване.

На 7 август 2013 година той бил разгласен за търсене за осъществяване на ефикасното наказване, а Окръжната прокуратура във Варна издала втора еЕропейска заповед за арест на 17 октомври 2014 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР