Николай Дренчев от „Възраждане“ е търсил среща с министър Николай

...
Николай Дренчев от „Възраждане“ е търсил среща с министър Николай
Коментари Харесай

Депутат е бил назначен на ръководен пост в администрацията, но не е напускал парламента

Николай Дренчев от „ Възраждане “ е търсил среща с министър Николай Събев поради назначенията в гражданската авиация

На брифинг пред публицисти в Народното събрание депутатът от парламентарната група на „ Възраждане “ Николай Дренчев съобщи, че е потърсил среща с министъра на превоза в оставка Николай Събев по отношение на назначенията в Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна авиация " (ГДГВА). Такава не се е състояла, тъй като е била „ общително отклонена “, сподели Дренчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Депутатът от "Възраждане " дефинира гражданската авиация като „ извънредно сериозен бранш ", в който има съществени стандарти за сигурност. По думите му в ГДГВА главен проблем са фрагментите.

Дренчев твърди, че през 2018 година като контрольор в ГДГВА е назначен „ един юноша “ без опит. „ Тогава шеф на отдела написа отчет до съответния шеф на дирекция и споделя, че, в случай че в този момент стартираме да образоваме този юноша, той ще бъде подготвен да инспектира, надлежно летателните апарати, летателните екипажи, след пет години – през 2023 година “, описа депутатът.

По думите му е подредено въпросният чиновник да премине през самостоятелна обучителна стратегия. „ Но през 2020 година ГЕРБ към този момент не са на власт, идва „ Продължаваме Промяната “ и въпросният юноша става народен представител, наш сътрудник в 47-ото Народно заседание, става и заместник-председател на Комисията по превоз и към този момент дава отговор директно за положението на превоза и на авиацията. Както знаете декември нашето заседание поставя клетва, през март ГДГВА се организира конкурс за шеф на дирекция ", означи Дренчев.

„ Този наш сътрудник, без да напусне Народното събрание, се явява на конкурс. Кандидатства там и бива определен за шеф на дирекция. След което бива назначен на длъжността шеф на дирекция, без да напуща Народното събрание, след което си пуска неплатен отпуск и още веднъж идва в Народното събрание “, описа той.

Това е просто един образец за нарушавания, "шуробаджанащина ", за метода, по който се управлява нашата гражданска авиация, разяснява Дренчев. Той счита, че случаите "не остават незабелязани " от Агенция за авиационна сигурност на Европейския съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР