Николай Денков ще вземе папката от Радев с втория мандат

...
Николай Денков ще вземе папката от Радев с втория мандат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Денков ще вземе днес папката от Радев с втория мандат и ще я върне веднага

Николай Денков ще вземе досието от Радев с втория мандат и ще я върне незабавно.

 

Това съобщи пред БТВ съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и акцентира, че би трябвало отиваме на избори 2в1.

 

Както е известно в 15 ч. през днешния ден (27 март) президентът Румен Радев ще връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на " Продължаваме промяната - Демократична България ". На изключително съвещание във вторник Народното събрание одобри решение, с което първият мандат, връчен на ГЕРБ-СДС, беше разгласен за несполучлив.

 

Целият тим ще идем при президента. Академик Денков ще вземе досието и ще я върне, разкри някогашният министър председател и съпредседател на Продължаваме промяната Кирил Петков в ефира на bTV.

 

Кирил Петков изглеждаше тотално комплициран и несъответстващ в тезите, които се опитваше да внушава. Като слаб възпитаник пред черната дъска той едвам успяваше да вдене съответните въпроси, които му задават водещите и отговаряше с комплицирани фрази. С самоувереност той съобщи, че има вяра, че ПП-ДБ ще бъдат първа политическа мощ. И сподели, че е горделив със себе си, тъй като посочили на своите гласоподаватели, че не са се огънали.

 

" Това, което се видя през вчерашния ден, че даже последният ни опит да спасим страната, остана несполучлив. Ще върнем досието празна. Сега отиваме с чиста съвест да върнем мандата ", уточни Петков.

 

" Знаем, че едни избори няма да доведат до нещо по-хубаво, ще загубим едни 100 милиона на хората, няма да има по-различни резултати и ще сме отново в тази обстановка ", счита той.

 

" При тях е доста забавно. Господин Борисов идва от силови структури и той схваща единствено от мощ, само че не от физическа. Вчера имаше комисия за Нотариуса. Хамид Хамид се опита да я блокира ", стартира да изяснява Петков.

Водещите обаче го отвърнаха, че Хамид е от Движение за права и свободи.

Тогава Петков се опита да се измъкне. " Ако са почтени, ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се явят дружно на избори. Може би съм ходил над 100 пъти пред Борисов, единствено веднъж не е канил Пеевски при него. Окей, говорили сме, само че по какъв начин се взимат решенията ", призна Петков.

По думите му изборите би трябвало да са 2 в 1. " Така и по този начин хвърляме страната в безпорядък ".

На въпрос кой е провалил договарянията, съпредседателят на Политическа партия се върна да изяснява още за разногласието за външен министър, което беше първата причина за разкол за ротацията. " За външния министър имаше 2 документа, в единият пишеше, че тя би трябвало да е външен, в другия - да не е.

 

" Борисов е междинна ръка пълководец, не е необикновен. Той не може да си показа свят с европейски съд, европейска прокуратура, него го е боязън. ", съобщи Петков.

 

Той проговори и за документа, който са обсъждали с ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски за регулаторите.

 

" В моя диалог с Делян Пеевски споделих, че ние държим да няма ексклузитет на обособени партии. Те имат свои гласоподаватели, само че да нямат непокътнато място на масата. Той се съгласи. Чак тогава ГЕРБ можа да направи смяната ", разкри Петков.

 

Кирил Петков призна, че е изискал промяната на Калин Стоянов с Румяна Бъчварова за началник на Министерство на вътрешните работи.

 

ГЕРБ доста държат на Калин и на Йоловски и ние бяхме подготвени да ги запазим. Сега хвърляйки страната в безпорядък е по-страшно, в сравнение с ние да се съгласим с министрите, които не харесвахме, съобщи още той.

 

" Когато се предложиха министри, името на Калин Стоянов ми беше подадено от Мария Габриел, помислих си, че в действителност е безпартиен, тъй като нямаше политическа багра. Но, когато смени 18 шефове на ОДМВР-та преди изборите, разбрах. Никой не се обади, а от ГЕРБ постоянно се обаждат при промени. Веднага разбрах, че тази промяна е осъществена в съгласуваност с ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели съпредседателят на Политическа партия. Той добави, че след август не си е приказвал с Калин Стоянов, спрял е всякаква връзка с него.

 

За Шенген той (Калин Стоянов) се оправи доста добре. Но той се оказа не блестящо, обаче много подвластно лице. Накрая се върнахме към истинската режисура да сменим единствено министър председателите. Предпочитам госпожа Бъчварова пред Калин Стоянов, сподели Петков.

 

Петков разяснява и думите на Асен Василев към Мария Габриел, че е " най-красивото лице на мафията в България ".

" Това беше изразителен изказ от негова страната ", стартира комплицирано Петков.

Цънцарова обаче го отвърна, че няма нищо нагледно в думата мафия.

Тогава той смени тактиката и заприказва за отчаяние.

" Ние имахме едно огромно отчаяние към Мария Габриел. Очаквахме, че тя ще удържи на вътрешен напън. Ние си представяхме, че ще върне досието или ще върне цялостна директория със съществуващите министри. Това, че тя не може да удържи на този напън докара до тези думи на Асен ", опита се да се измъкне Петков, като не може да изясни какво общо има Мария Габриел с мафията

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР