Николай Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател

...
Николай Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател
Коментари Харесай

Кирил Петков: Николай Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател след ротация

Николай Денков ще се употребява със специфичен статут на министър-председател при последващи ротации в кабинета Денков-Габриел. Това разяснява пред публицисти Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме Промяната " и народен представител от ПГ " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Двамата дружно с Христо Иванов, ръководител на " Да, България " и един от водачите в ПП-ДБ, разясниха въпроса с ротацията, идна през март, след съвещание на парламентарната група на обединението, съобщи Българска телеграфна агенция.

Христо Иванов добави, че в случай че тази формула е сработила и е дала резултат, това се дължи на обстоятелството, че селекцията се прави от учен Денков и Мария Габриел.

" Ние разчитаме на тях, дано да оставим на тях да изработят своята визия, за това какъв ще бъде персоналният състав, дали ще има някакви промени, дали ще има промени в структурите, едвам тогава политически това ще бъде в съгласие и ще го разясняваме. Моля да се отнесете с схващане, че ние ще се въздържаме от мнения – преди да се приложи тази технология, тъй като нашата задача е България да има положително държавно управление, което да може да продължи обрисуваната законодателна и политическа стратегия и считаме, че точно това е формулата – те двамата да създадат селекцията, а ние по-късно да я подкрепим и одобрим ", изясни Иванов.

" За целия тим на ПП-ДБ позициите не са значими, а е значимо каква работа се прави. Кой е вицепремиер и кой е министър не е от толкоз огромно значение ", сподели Кирил Петков в отговор на въпрос дали Асен Василев ще продължи да бъде финансов министър.

Относно решението за председателското място на Народното събрание след приключването на мандата на Росен Желязков и заемането на поста на ротационен принцип от представител на ПП-ДБ, Атанас Атанасов разяснява пред медиите, че това ще реши групата на ПП-ДБ и по-късно болшинството в Народното събрание.

" Аз съм подготвен и считам, че имам качества ", съобщи Атанасов. По думите му въпросът е извънредно значим и нищо не е предрешено.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР