Николай Денков се среща с Бенямин Нетаняху в Израел в

...
Николай Денков се среща с Бенямин Нетаняху в Израел в
Коментари Харесай

Николай Денков се среща с Бенямин Нетаняху в Израел

Николай Денков се среща с Бенямин Нетаняху в Израел в понеделник, 6 ноември, оповестиха от държавната пресслужба. Във водената от акад. Денков делегация ще взе участие също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Николай Денков се среща с Бенямин Нетаняху в Израел

Продължават напъните на Министерството на външните работи и българското посолство в Кайро за превозването до България на 36 български жители и членове на техните фамилии, които бяха изведени от линията Газа на 1 ноември.

Акостира корабът “Рожен ”

По-рано през днешния ден на пристанище „ Варна “ дебаркира корабът “Рожен ”. Плавателният съд бе в израелското пристанище Ашдод, когато избухна войната сред “Хамас ” и Държавата Израел.

Няма да има преустановяване на огъня

Както Safenews писа, “няма да има преустановяване на огъня, до момента в който “Хамас ” не освободи заложниците, които държи ”. Това съобщи през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от Франс прес.

“Израел отхвърля каквото и да било краткотрайно преустановяване на огъня, което не включва връщане на заложниците ”.

“Хамас ” държи над 240 заложници, измежду които има непознати жители и хора с израелско и непознато поданство, напомня Ройтерс. Те бяха похитени по време на офанзивата, която палестинското ислямистко придвижване извърши в Израел на 7 октомври.

Малко по-рано през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че е разискал с Нетаняху опцията за филантропични паузи в спора сред Израел и “Хамас ”, с цел да бъдат предпазени цивилните палестинци и да се усили доставката на филантропична помощ, отбелязва Франс прес.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР