Николай Денков е разговарял с Асен Василев за скандала с

...
Николай Денков е разговарял с Асен Василев за скандала с
Коментари Харесай

Асен Василев е обяснил на Денков скандала с имотите в София

Николай Денков е разговарял с Асен Василев за абсурда с парцелите - това съобщи министър-председателят пред публицисти в Пловдив.

По думите му, правосъдните органи би трябвало да се произнесат:

„ Няма никакво подозрение, че би трябвало да бъде тествана информацията, и всеки да се носи следствията, само че в случай че има проблем. Иначе по този начин с подмятане няма по какъв начин да стане. “

Денков разяснява и избора на нови конституционни съдии:

„ Това е пълномощие на Народно събрание, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата претенденти има основна разлика и това дава отражение както в мненията, по този начин и в метода, по който се допуска, че ще работят техните кандидатури. “
Денков чака публично пояснение от прокуратурата за акцията в парцели на Божков
Вътрешният министър ми сподели, че Министерство на вътрешните работи извършва дейности по разпореждане на държавното обвиняване и само прокурорът може да разяснява. Това съобщи в Пловдив министър председателят Николай Денков, представен от Нова телевизия.

Думите му бяха във връзка акцията, при която полиция влезе в имоти на предприемача Васил Божков.

Според министър-председателя се дължи публично пояснение защо става дума. Това обаче било в пълномощията на прокурора.

Запитан дали ще бъдат удовлетворени исканията на земеделците, така че да бъде спрян възможен митинг, Денков уточни, че в бюджета за тази година има с 500 млн. лв. повече по отношение на предходната. " Предстои да забележим дали има проблеми с разпределението на тези средства и дали да се намесим в това, което е възнамерявало министерството. Понякога има недоумение - чакат се пари от една посока, а те би трябвало да дойдат от друга ", разяснява той.

Относно избора на двама нови конституционни съдии от страна на Народното събрание Денков означи, че това е процедура, която е напълно в пълномощията на Народно събрание. По негови думи тя е била направена по закон и нямало подозрения, че е изпълнена.

" По въпроса какви би трябвало да бъдат претендентите - виждаме разлика. Мисля, че всеки си дава сметка, че в профила на двамата претенденти има основна разлика. И това дава отражение, както в метода, по който се допуска, че ще работят като съдии, по този начин и в мненията за техните кандидатури ", посочи министър председателят.

Във връзка с казуса с " Пирогов "  на фона на проверката на смъртта на 15-годишната Даная и поисканата оставка на здравния министър от лекарите в болничното заведение той акцентира, че здравната система и лекарите няма по какъв начин да работят, в случай че им нямаме доверие и подлагаме на подозрение всичко протичащо се.

" Затова би трябвало да имаме доверие на лекарите и, в случай че имаме някакви рецензии към тях, те би трябвало да са единствено въз основата на осъществени инспекции с крайни резултати, които потвърждават, че има проблем ", заключи Денков.

Той посочи, че страната ни много бързо се доближава към еврозоната.

С доста старания успяхме през последните месеци да потвърдим, че България е сериозен претендент и можем да осъществим всички заложени знаци, съобщи министър председателят и посочи, че сега се разисква дали страната ни ще покрие последния аршин, а именно инфлацията да е не повече от 1,5% от трите най-ниски в еврозоната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР