Николай Делииванов е мъжът, който прегази с джипа си бездомно

...
Николай Делииванов е мъжът, който прегази с джипа си бездомно
Коментари Харесай

Ето го мерзавеца, който прегази нарочно с джипа си бездомно куче в Мало Конаре

Николай Делииванов е мъжът, който прегази с джипа си бездомно куче в Мало Конаре. 

" Съжалявам доста за постъпката си. Прокурорът е наясно с всичко. Някои хора си направиха пиар с това. Същите, които са оставили кучето болно да лежи на улицата, вместо да го приберат за лекуване. Не съм блъснал кучето съзнателно. Просто не го видях. Имаше и кашони там. Вижте на клипа " - разказва случилото се мъжът на излизане от Района прокуратура Пазарджик

Камерите от къщата на семейство Гълъбови са запечатали всичко. На записите се вижда по какъв начин кучето си лежи в края на пътя, а мъж с джип преднамерено завива около него, прегазва го и по-късно подминава.

Хората в Мало Конаре разказват кучето Роска като извънредно отзивчиво и обичащо децата. Животното е младо – на към година и половина. Преди 3-4 месеца е било изхвърлено на улицата от стопаните си.

От организация за отбрана на животните в Пазарджик са транспортирали кучето до ветеринарна клиника в Пловдив. Състоянието на животното е тежко – кръвоизлив в корема, неприятни кръвни индикатори и строшен на пет места таз.

" За последната година единствено в село Мало Конаре от проявена свирепост са потърпевши четири бездомни кучета. Община Пазарджик нехае по казуса с животните и не подхваща никакви ограничения ", съобщи доброволецът Трифон Кабуров от организацията Animal Welfare - Пазарджик.

Според Наказателния кодекс, член 325б (Нов - Дъждовни води, бр. 33 от 2011 година, в действие от 27.07.2011 г.), който прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв..

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР