Николай Давиденко определено е един от най-ощетените играчи в световния

...
Николай Давиденко определено е един от най-ощетените играчи в световния
Коментари Харесай

Бивш номер 3: Тялото на Федерер щеше да се счупи; Надал е на път да го последва

Николай Давиденко несъмнено е един от най-ощетените играчи в международния тенис, защото неговият пик в кариерара съответства с тоталната доминация от страна на Голямата тройка. Руснакът дълги години се подвизаваше в топ 5 на ранглистата, само че имаше малшанса непроменяемо да среща някой всред Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович в решителните етапи на конкуренциите от Големия шлем.

В последна сметка обаче Давиденко нямаше същото спортно дългоденствие като това на именитите си сътрудници и непрестанните травми го накараха да се отдръпна от професионалната тенис сцена преди цели осем години. Както обаче доста добре знаем, то никой не е безконечен и напълно неотдавна самият Федерер се сбогува със спорта, а Надал също изпитва съществени здравлосовни проблеми през последните месеци. Бившият първенец от ATP финалите пък приказва точно за двете митове в последното си изявление и най-много за компликациите да запазиш дълголетието си на корта.

За това дали отказването на Федерер беше предстоящо:

- Напълно. Той е на 41, та да не би да желаете да се състезава до 100-годишен? Разбрах, че едва ли ще се върне, откакто направи първата си интервенция на коляното. Той изигра напълно малко мачове през последните няколко години и всякога му отнемаше от ден на ден време да се възвърне, когато получи дадена контузия. От персонален опит знам по какъв начин всичко се лекува доста по-трудно на 40, в сравнение с 20. Тялото просто не е същото и проблемите стартират при най-лекото увеличение на натоварването. Единствената алтернатива е да се състезаваш с непрекъснати болки, а този метод не може да те води надалеч. Роджър осъзна в точния момент по какъв начин не е същият състезател и в никакъв случай към този момент няма да доближи до най-хубавия си тенис. Ако беше траял, то тялото му щеше да се счупи. Решението на Федерер беше вярно и станахме очевидци на един превъзходен негов бенефис.

За положението на Надал:

Все още е надалеч от 40, само че и той последователно ще губи позиции. Вижда се, че физически му става все по-трудно и евентуално го чака същото като Роджър. Следващият Ролан Гарос ще ни покаже тъкмо какво е неговото положение. Той се пробва да моделира играта си, тъй че да пести оптимално доста сила, единствено че това мъчно би могло да има някакъв позитивен резултат. Младите момчета го " задушават " със силовия си тенис. Рафа има нужните удари и механически боеприпас, с цел да надиграе всеки един противник, но и това от време на време не е задоволително за успеха в дълъг мач против топ състезател. В момента Надал към този момент се уморява по-бързо, което води до повече спадове в концентрацията и всичко това не му разрешава да бъде толкоз борбен на корта, колкото сме привикнали нормално да го виждаме.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР