Николай Бареков, лидер на партия Презареди БГ и все още

...
Николай Бареков, лидер на партия Презареди БГ и все още
Коментари Харесай

Бареков води евроконсерваторите в България с апел за обединение

Николай Бареков , водач на партия " Презареди БГ " и към момента евродепутат, води европейските консерватори и реформисти в България със вик за идеологическо единство. Това съобщи персонално той на конференция в Българска телеграфна агенция с изпълнителния шеф на АКРЕ Ричард Милсъм.

В изявлението си Бареков се концентрира върху идните избори за Европейски парламент. Той стартира с това, че по средата на мандата на настоящия състав на Екологичен потенциал европейските консерватори реформисти от АКРЕ имали оферта за бъдеща коалиция с Европейската национална партия (ЕНП). Офертата не била призната обаче поради позицията на членовете на Англия, което било огромна неточност.
По този метод двете групи останали в съпротива, вместо да се обединят и да имат опцията да създадат същински промени, тъй като Европейски Съюз се нуждаел от такива. Все отново Бареков изрази вяра английските консерватори да останат в групата, а " Англия да не си тръгне от Европейски Съюз след Брекзит " , както сподели евродепутатът.
 Борисов разискал бъдещето на Екологичен потенциал с Бареков, Сидеров и Ян Захрадил
Борисов разискал бъдещето на Екологичен потенциал с Бареков, Сидеров и Ян Захрадил

Борисов също вижда общ път на ЕНП с консерваторите

Бареков разяснява вчерашното решение на ЕНП да лишават правата на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС .
Според него това било индикация, че идващият закостенял алианс ще бъде по-силен - в него щяло да има партии от Полша, Унгария, Италия ( " Италиански братя ", които са втора политическа мощ в страната, както изясни Бареков) и други.

" Казвам към сътрудниците в България, че в време да имаме единство на консерваторите ", прикани Бареков, като авансово сподели, че в страната ни няма дефинитивно решение по какъв начин консерваторите да се явят.
Той радостно поздрави министър-председателя Бойко Борисов за решението ГЕРБ да се обединят със Съюз на демократичните сили . Според водача на " Презареди БГ " партии, които са в едно политическо семейство, не би трябвало да се съдят, за дето се обединявали.
 Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ
Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица " Атака " подава документи за участие

Независимо дали ще бъде евродепутат или не, Бареков беше безапелационен, че ще работи за коалиция сред АКРЕ и ЕНП. Сега ЕНП управлявали Екологичен потенциал със социалистите и либералите (АЛДЕ), което не разрешавало да се вършат промени.
Българските консерватори и реформисти трябвало да поддържат този план на партията на Бареков, която е първа българска такава в фамилията на АКРЕ, както беше очебийно няколко пъти в хода на конференцията.

Бареков не пропусна и да напомни, че неговата партия спомогнала за приемането и на втора такава от България в АКРЕ - Вътрешна македонска революционна организация .

Относно партията на Волен Сидеров " Атака " Бареков разяснява, че тя напълно скоро щяла да стане член на евроконсерваторите. " Атака " била безусловно в процедура на приемане.
Времето просто не стигнало партията на Сидеров да бъде призната в АКРЕ преди изборите, само че по-късно щяло да бъде доста хубаво всички български консерватори и реформисти да се съберат в евросемейството си.

News.bg напомня, че Бареков беше доста остро подложен на критика от зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и негов сътрудник в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки. Евровойводата разяснява, че Бареков чисто и просто е излъгал Сидеров за АКРЕ .

" Причината да не бъде призната " Атака " е методът, по който беше препоръчана - неуместно и неумело от индивида, който ги предложи, моят сътрудник в Екологичен потенциал Николай Бареков ", сподели Джамбазки.
Проблемът идвал от това, че Бареков не съобразил позиции, които партията на Волен Сидеров е защитавала през годините. Освен това самото предложение било неполитическо. Той не подходил рационално и не направил предварителни диалози по въпроса.
 Джамбазки: Бареков излъга
Джамбазки: Бареков излъга " Атака " за евроконсерваторите

Хората желали Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака " дружно на евровота

Стана ясно, че в София ще се организира среща на върха на АКРЕ. Тя била подкрепена от доста български институции, измежду които Министерски съвет. Имало диалози и с президентството. На срещата щели да участват голям брой известни евроконсерватори - някогашни министри, някогашни министър председатели, евродепутати (все още не някогашни - бел. ред.), представители на акедемичната сфера и други, а от българска страна двама министри - на туризма Николина Ангелкова и на стопанската система Емил Караниколов.
Срещата трябвало да се схваща като огромна чест за България , тъй като до момента не е имало сходен конгрес у бас нито на ЕНП, нито на АЛДЕ, нито на ПЕС.

От своя страна изпълнителният шеф на АКРЕ Ричард Милсъм, който седеше паралелно с Бареков, съобщи, че " Консерваторите са в марш! "

По думите му елитът на АКРЕ бил в България, с цел да поддържа страната ни, да изиска поддръжката и другарството ѝ на идния евровот.

Политическа партия " Презареди БГ " е новото име на Политическа партия " България без цензура " от 7 януари 2017 година. На предходните евроизбори партията се яви в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация, ЗНС и " Гергьовден ". Коалицията вкара двама евродепутати - Николай Бареков и Ангел Джамбазки.
 Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ
Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица " Атака " подава документи за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР