Николай Банев от събота е диагностициран с коронавирус, каза един

...
Николай Банев от събота е диагностициран с коронавирус, каза един
Коментари Харесай

Николай Банев с COVID-19 в ареста


Николай Банев от събота е диагностициран с ковид , сподели един от юристите му – Христо Ботев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Миналата седмица спецсъдът остави без почитание настояването за изменение на мярката на Банев от “задържане под стража ” в по-лека. Адвокатът през днешния ден бе безапелационен, че наложително това определение ще бъде обжалвано пред апелативния спецсъд.

„ Оставен е в един изолатор в затвор а, който доколкото знам няма нито лекарства, нито подобаващи условия. Надявам се най-малко да го реалокират в лечебно заведение преди да го унищожават дефинитивно “, съобщи Ботев.

БГНЕС напомня, че през август 2019 година Специализираната прокуратура, внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Николай, Евгения и Мария Баневи. От прокуратурата тогава оповестиха, че те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, за данъчни закононарушения, изпиране на пари, както и за нелегално владеене на оръжие. Николай Банев е упрекнат като причинител на данъчните закононарушения, а брачната половинка му – като негов помощник. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастничество на изпирането на пари. Мария Банева за присъединяване в проведена незаконна група. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР