Николай Банев остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.

...
Николай Банев остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.
Коментари Харесай

Николай Банев остава в ареста, обвини прокуратурата, че изпълнява поръчка

Николай Банев остава в ареста. Това реши Специализираният углавен съд.
 ЧСИ влизат в къщата на Баневи  Банев желал леговище в Русия, приказвал от килията по телефон, прикрит в кутия от сок
Николай Банев е упрекнат в управление на проведена незаконна група, длъжностно заграбване на пари и движимости, недеклариране и неплащане на данъчни отговорности, пране на пари в изключително огромни размери и държане на огнестрелни оръжия и муниции.

Съдът реши Банев да остане в ареста, тъй като има заплаха да извърши закононарушение и да въздейства на очевидци. 

Според юристите на Банев по делото имало изказвания на лица " аз споделям, аз чух и аз видях ", само че когато се стигнало до инспекция на обстоятелствата, те не могли да бъдат доказани

Защитата на Банев разгласи, че изказванията по делото са от свидетелски показания от вида " аз споделям, аз чух и аз видях ", но реално обстоятелствата не са доказани. 

Според прокуратурата обаче свидетелските показания припокриват изводите за осъществените закононарушения.

Решението не е дефинитивно и може да се апелира пред апелативния съд.

Банев разгласи пред съда, че това, което е чул, е смешно, и упрекна прокуратурата, че работи поръчково. По думите му повдигнатите против него обвинявания са " унижаващи прокуратурата изказвания ".

“Прочетох томовете. Аз в действителност мислех, че съм в детската градина. Всяка една активност, която съм правил, се пробва да се изкара като престъпно действие. Съжалявам, че съм толкоз внезапен. Повече от смешно е да се твърди, че един човек от кабинета си и по телефона може да свърши толкоз крупни закононарушения. Да, „ АКБ Форес ” се развиваше отлично, до момента в който не пристигна на власт държавното управление на ГЕРБ. Да, развиваше се отлично допреди международната икономическа рецесия. В този случай прокуратурата работи поръчково, без никакви документи. Всички суми са изсмукани от пръстите. Моите юристи ме поучават да желая по-лека мярка ”, сподели Банев, представен от Нова телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР