Николай Атанасов изпрати 2023 година с изключително престижна победа. Боецът на

...
Николай Атанасов изпрати 2023 година с изключително престижна победа.
Боецът на
Коментари Харесай

Николай Атанасов с престижен успех над европейски шампион на ММА /снимки/

Николай Атанасов изпрати 2023 година с извънредно влиятелна победа.
Боецът на " Бойни спортове Монтана " бе поканен да взе участие на Коледния шампионат на Организацията за бойни изкуства RPC (Real Pain Challenge) извършен в „ Арена Ботевград “.
23-годишният ученик на треньора Николай Цоков-Колето се изправи в кат. до 61.2 кг против европейския първенец на ММА Октай Ариф от варненския Семеен кодекс Викинг Инс и го отхвърли още в третата минута на първия рунд с майсторски изпълнена битка „ задушаване от тил “. Битките се организираха по разпоредбите на ММА, К-1 и Cage Boxing (бокс с ММА ръкавици).
„ Октай Ариф е европейски първенец в кат. 56.7кг на ММА от Букурещ‘2016 година и аз познавам чудесно неговите качества, тъй като тогава бях старши треньор на националния тим. Знаехме авансово какъв риск поемаме с този мач против противник от подобен сан, по тази причина и насладата ни от безапелационната победа на Ники е още по-голяма. Искам на първо място да благодаря на Леонид Тодоров, Денислав Станиславов и Георги Младенов, че участваха в спарингите с него. И не на последно място да благодаря на Здравко Димитров, че пристигна за една седмица в Монтана, с цел да бъде главен спаринг сътрудник на Ники “, съобщи треньорът на " Бойни спортове Монтана " Николай Цоков-Колето.
„ Малко хора знаят, че на един от последните ни лагери Николай Атанасов се контузи и поради физическото му положение бяхме да път да се откажем. Той не можа да организира пълноценна подготовка, само че преценихме, че късмет да се изправиш против толкоз титулуван съперник се пада един път и нямаш право да го изпуснеш. Рискът си заслужваше и с Божията воля, успеха е наша “, сподели още Колето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР